CDC Atlanta updatează răspunsurile pentru cele mai frecvente întrebări despre pandemia COVID-19

CDC Atlanta updatează răspunsurile pentru cele mai frecvente întrebări despre pandemia COVID-19

Răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre pandemia COVID-19 au fost updatate la începutul acestei luni de către un director al CDC Atlanta.

 

“Ca și căderea Zidului Berlinului sau prăbușirea gigantului bancar Lehman Brothers, pandemia COVID-19 este un eveniment care cutremură lumea și ale cărui ample consecințe nu putem decât să începem să ni le imaginăm” – titra la sfârșitul lui martie foreignpolicy.com.

Această boală ne-a spulberat viețile, a perturbat piețele financiare și ne-a expus încă odată competența unor guverne și incompetența altora. Este clar că pandemia va duce la viitoare schimbări permanente politice și economice, însă momentan atât comunitatea științifică cât și populația se confruntă cu numeroase întrebări care trebuiesc sa-și găsească cele mai bune și complete răspunsuri.

Venind în întâmpinarea acestor dorințe, într-un document video publicat de Jama Network, Anne Schuchat – director la Centers for Disease Control and Prevention – Atlanta – discută despre orientările pe care le va da CDC pentru cele mai importante și frecvente întrebări cu privire la evoluțiile actuale și viitoare ale pandemiei COVID-19. Astfel, aici găsiți răsunsurile updatate la o seamă întreagă de întrebări despre difernțele dintre coronavirus, virusurile gripale și bolile date de ele, despre ce măsuri preconizează CDC că ar fi indicate a fi luate în această vară, despre cele care ar trebui să însoțească deschiderea școlilor din toamnă, despre eficiența vaccinării antigripale, despre exactitatea testării PCR și a celei serologice (rapide) în COVID-19, despre cât durează imunizarea și în cât timp vom avea – dacă vom avea – un vaccin, etc. Un alt punct foarte important al discuției a fost despre modalitățile prin care vechile cunoștiințe despre SARS și MERS pot fi de ajutor în lupta cu prevenirea și combaterea COVID-19.

Dacă doriți să vizualizati întregul reportaj, dați Click AICI!

Nota noastra: deoarece nu se poate predicționa cu precizie răspunsul la tratamentul medical, inclusiv de terapie intensivă al persoanelor cu COVID-19, cea mai buna varianta ar fi sa evităm pe cât se poate îmbolnăvirea. Până în momentul în care imunitatea efectivelor sau un  eventual vaccin vor reuși să limiteze posibilitatea contactelor cu eventualii purtători de SARS-Cov2, considerăm că cea mai bună variantă complementară de a ține departe COVID-19 de noi este compusă din urmatoarea interventie de lifestyle:

  • Igienă riguroasă.
  • Măsuri de distanțare socială.
  • Suplimentarea zilnică cu doze nu extrem de mari (2000 – 4000 ui) de Vitamina D3.
  • Si mai ales suplimentarea cu 1 – 2 doze zilnice de VIUSID.

 

Echipa Farmacia Oromoleculara

Surse: foreignpolicy.com ,  farmaciaortomoleculara.ro , jamanetwork.com.

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.