De ce Biblioteca Onco-Nutritionistului?!

De ce Biblioteca Onco-Nutritionistului?!

Oncologia este o arie medicala in care progresul stiintific poate imbunatati rezultatele pentru pacient dar prezenta malnutritiei la bolnavul oncologic poate limita raspunsul la cele mai bune si recente terapii (Multimodal nutritional intervention protocol for cancer patients counselled in our center. Horatiu Albu et all. J Clin Nutr Diet, DOI:10,4172/2472-1921-C1-003).

Pentru a veni in sprijinul pacientilor cu cancer – care de cele mai multe ori sunt neglijati d.p.d.v nutritional – am hotarat infiintarea acestei mini-biblioteci virtuale in care vom incerca sa punem la dispozitia profesionistilor (medici, dieteticieni) dar si pacientilor interesati de onconutritie, acele lucrari care imi par semnificative precum si comentariile mele sau ale ltor colegi avizati cu privire la ele.

Informatiile continute de aceste articole se bazeaza pe cercetarea si experienta profesionala proprie dar si a celorlalti comentatori precum si pe articolele publicate de diversele colective stiintifice in reviste sau la manifestarile stiintifice care abordeaza subiectul.

In cadrul acestui submeniu vom discuta in mod deosebit despre:

  1. Rolul nutritiei in prevenirea cancerului si in supravietuirea pacientului cu cancer.
  2. Standardele pentru diagnosticarea malnutritiei din cancer.
  3. Modurile prin care greutatea corporala excedentara influenteaza incidenta si prognosticul cancerelor.
  4. Terapia nutrițională medicală pentru diversele etape din viata pacientului oncologic precum si rolul nutritiei in ingrijirea paleativa la domiciliul pacientului sau in unitatile acreditate in acest sens.( ESPEN guidelines on nutrition in cancer pacient. Arends J et al. Clinical Nutrition XXX(2016) 1-38)
  5. Evaluari si revizuiri cat mai exacte ale lucrarilor despre rolurile suplimentelor vitaminice, de minerale si fito-terapice in prevenirea, tratamentul cancerului.
  6. Rolul mutritiei/ onconutritiei in cadrul tratamentului oncologic multimodal integrat.
  7. Posibilele interacțiuni dintre terapiile anticancer actuale și substanțele nutritive sau diversele alimente.

Aceste materiale nu sunt destinate in niciun caz sa substituie consultul mediului Dvs. curant sau ale altor furnizori de asistenta medicala. Oricare incercare de diagnostic si de tratament medical a oricarei afectiuni trebuie facuta doar de catre un medic din sistemul de sanatate acreditat.

© Horatiu Albu

Dr. Horatiu Albu – Consilier Stiintific, Asesor Cientifico en Departamento Cientifico – Laboratorios Catálysis s.l, Madrid, Master in Biologie Moleculara a Cancerului – C.N.I.O Madrid, Master in Oncologie Moleculara – Centro de Estudios Biosanitarios – Madrid/ESO, ESPEN member – Societatea Europeana de Nutritie Clinica si Metabolism, ISIN member – Societatea Internationala de Imunonutritie

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.