De ce ne este greu, noua medicilor, sa facem macar corectiile bazale in dieta pacientilor nostri?!

De ce ne este greu, noua medicilor, sa facem macar corectiile bazale in dieta pacientilor nostri?!

…am devenit un fel de “sclavi” ai multinationalelor farmaceutice care ne “inoculeaza” ideea ca utilizarea moleculelor farmacologic active este intotdeauna unica sau cea mai buna cale de urmat!…

 

 

 

In mod normal, de la o consultatie a Medicului Generalist sau Specialist – data la cabinet, policlinica sau spital – plecati cu anumite indicatii!

 

Conventional si minimal, ele sunt trei:

1. Sa respectati un anumit regim igieno-dietetic.

2. Sa luati medicamentele conform prescriptiei si/sau sa urmati procedurile medicale stabilite.

3.Sa reveniti la control, pentru urmarirea evolutiei suferintei Dvs., sub tratamentul urmat.

 

Daca la ultimele doua puncte, indicatiile sunt suficiente sau puteti obtine raspunsuri pertinente atunci cand cereti clarificari, cu totul altfel stau lucrurile atunci cand intrebati despre Regimul Alimentar! Din pacate noi – medicii practicieni – cat si pacientii nostri, am uitat aproape cu desavarsire insemnatatea unui mediu de viata si mai ales a unei alimentatii “cat mai potrivite” in prevenirea imbolnavirilor, in vindecarea acestora si in adjuvarea tratamentului lor conventional.

 

Aceasta “uitare” rezulta probabil dintr-o asociere a mai multor factori dintre care insa nu lipsesc niciodata comoditatea, degradarea continua a relatiei inter-umane medic-pacient (tot mai des avand interpuse diverse aparate si tehnologii ajutatoare in elaborarea diagnosticului) marketing-ul si publicitatea extrem de agresive din industria medicamentului si din cea alimentara, precum si faptul ca in ultimii zeci de ani am devenit un fel de “sclavi” ai multinationalelor farmaceutice care ne “inoculeaza” ideea ca utilizarea moleculelor farmacologic active este intotdeauna unica sau cea mai buna cale de urmat! Si aceasta, chiar daca tesutul/ organismul respectiv are inca functionale acele mecanisme fiziologice necesare ameliorarii si combaterii respectivelor probleme.

 

Pentru a veni in sprijinul profesionistului (medic, dietetician, nutritionist, naturopat) interesat sa construiasca mai usor un regim igieno-dietetic care sa tina cont si de compozitia macro si micronutritionala utila sau daunatoare fiecaruia dintre pacientii sai am venit cu o impartire a produselor dietetice si functionale premium de pe acest site in functie de indicatiile dietetice utilizate cel mai frecvent in medicina si dietetica conventionala actuala.

 

Sper sa va fie de folos atat Dumneavoastra cat si pacientilor vostri.

 

Pentru a demara aceasta constructie urmati link-ul https://www.farmaciaortomoleculara.ro/configurati-regimul-pacientului-dvs-a152

 

Succes!

 

Acest articol va este prezentat de Farmacia Ortomoleculara cu acordul autorului, Dr. Albu Horatiu.

©Albu Horațiu. Atenție! Acest text este scris de Dr. Albu Horațiu.Toate drepturile sunt rezervate! Este interzisă publicarea sau reproducerea integrală sau parțială, sub oricare forma (electronică, mecanică, fotocopiere, etc.) precum și transmiterea oricăror parți din această lucrare fară acordul explicit al autorului!

 

Dr. Albu Horatiu – Presedintele Societatii Romane de Medicina Ortomoleculara.

Master in Oncologia Molecular – CNIO/CEB/ESO

Asesor Cientifico en Departamento Cientifico – Laboratorios Catálysis s.l, Madrid.

Specialitati Medicina Adjuvanta si Complementara: Nutritie si Life Style (cod 31-012 OPMCA), Agenti Antioxidanti (cod 11-011 OPMCA), Terapii pt. cresterea imunitatii (cod 13-012 OPMCA), Megavitamine (cod 35-014 OPMCA), Suplimente Nutritionale (cod 38-014 OPMCA) – Clasificare O.M.S.(Legea 118/2007). Membru OPMCA, Medic Specialist,

dr.albu@naturomedica.ro .www.naturomedica.ro

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.