EBOLA. Preventie si la nivel personal…

EBOLA. Preventie si la nivel personal...

Deoarece febrele hemoragice aduse de virusuri (Dengue, Ebola) sunt în multe cazuri mortale, cel mai bine este sa realizăm o prevenire a infectării! Măsurile cele mai bune se iau cunoscând posibilele căi de infectare!

EBOLA. Preventie si la nivel personal…

5 octombrie 2014

După Africa, Ebola și-a încercat răspândirea în Statele Unite și Spania. Oare ce va urma?

Deoarece febrele hemoragice aduse de virusuri (Dengue, Ebola) sunt în multe cazuri mortale, cel mai bine este sa realizăm o prevenire a infectării!

Măsurile cele mai bune se iau cunoscând posibilele căi de infectare! Astfel: Ebola este una dintre cele mai grave infecții virale ale omulu și inițial ea ne-a suvenit de la animalele infectate din pădurile tropicale. Astăzi știm cu certitudine ca anumite specii de lilieci sunt rezervorul natural de virus. Insă în cursul epidemiei actuale, transmiterea bolii este legată de contactul interuman.

Infecția cu virusul Ebola are loc prin contact direct, adică prin contactul pielii lezate (rănite) sau a mucoaselor cu sângele sau alte fluide biologice sau secreții (materii fecale, urină, salivă, spermă, secreție vaginală, etc.) ale persoanelor infectate. La fel, se citeaza numeroase cazuri în care contaminarea s-a făcut prin contactul cu obiecte atinse de fluidele persoanelor infectate (haine, lenjerie, obiecte medicale, etc.).

Riscul de transmitere în timpul perioadei de incubație este practic nul, apoi ajunge moderat în primele ore de la debutul simptomatologiei și devine imens, atunci când boala s-a instalat. Odată infectat, omul care scapă de deces rămâne infectant atât timp cât virusul este prezent în sângele și secrețiile sale. Se pare ca boala se poate transmite încă timp de 7 săptămâni după vindecare prin intermediul fluidelor sexuale.

In esență, deoarece un există încă un vaccin care să aducă o imunitate specifică pentru Ebola, prevenția bolii la nivel personal si familial se poate face îmbinând masurile de prevenire a contactului infectant si buna imunostimulare nespecifică si antivirala. În acest sens, cel mai promitator efect pare sa-l aiba preparatul VIUSID care – in observațiile clinice cubaneze publicate pana in prezent – pare a avea un efect important chiar și in vindecarea multor pacienti cu Febra Dengue, o alta febra hemoragica virala data de o ruda foarte apropiata a virusului Ebola.

Dr. Albu Horatiu

Presedintele Societatii Romane de Medicina Ortomoleculara

Master in Biologia Moleculara del Cancer – CNIO, Medic Specialist MF, BI

Asesor Cientifico en Departamento Cientifico – Laboratorios Catálysis s.l, Madrid

Specialitati Medicina Adjuvantnta si Complementara: Nutritie Ortomoleculara, Dietética Speciala, Life Style (cod 31-012 OPMCA),

Agenti Antioxidanti (cod 11-011 OPMCA), Terapii pt. cresterea imunitatii (cod 13-012 OPMCA), Megavitamine (cod 35-014 OPMCA),

Suplimente Nutritionale (cod 38-014 OPMCA) – Clasificare O.M.S.(Legea 118/2007)

Membru al Ordinului Practicienilor de Medicina Complementara / Alternativa din Romania.

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.