Eficienta BLUE CAP Crema si Sampon in unele Dermatoze Inflamatorii

Eficienta BLUE CAP Crema si Sampon in unele Dermatoze Inflamatorii

Eficienta, toleranta si complianta tratamentului cu BLUE CAP Crema si Sampon la pacientii cu PITIRIAZIS VERSICOLOR, DERMATITA SEBOREEICA A PARULUI, SCALPULUI si FETEI, PSORIAZISUL VULGAR  

ATENȚIONĂRI!       

Atenție!Această lucrare este proprietatea Catalysis SRL, Reprezentanță în Romania a Laboratorios Catalysis s.l, – Madrid. Toate drepturile sunt rezervate!Este interzisă publicarea sau reproducerea integrală sau parțială, sub oricare formă (electrunică, mecanică, fotocopiere, etc.), precum și transmiterea oricăror părți din acestă lucrare fără acordul proprietarului!

   

Acest material, proprietate a Catalysis SRL, cuprinde rezultatele unor observații clinice medicale și este destinat în exclusivitate informării persoanelor cu studii de profil (medici dermatologi și de alte specialități, medici generaliști și farmaciști)Vă rugăm ca, în cazul în care NU FACEȚI PARTE DIN ACEASTĂ CATEGORIE să nu recurgeți la lecturarea informațiilor de mai jos!

  
EFICIENTA PRODUSULUI BLUE  CAP CREMĂ √Ö≈æI √Ö≈æAMPON ÎN UNELE DERMATOZE INFLAMATORII-REZUMAT- 

Autori: Conf. Dr. A. Tataru (Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj- Napoca), Dr. O. Lumezeanu, Dr. C. Mocanu, Dr. M. Ambros, Dr. M. Campeanu, (Clinica Universitara de Dermato – venerologie Cluj – Napoca) 

INTRODUCERE

Studiul clinic dorește stabilirea eficienței terapeutice, tolerantei și complianței tratamentului cu BLUE  CAP în forma de prezentare șampon și cremă la bolnavii cu unele dermatoze inflamatorii, precum pitiriazisul versicolor, eczema seboreică a scalpului și a feței și psoriazis vulgar forme moderate.S-a folosit preparatul respectiv sub formă de plicuri a cate 5 ml produs, preparat ce ne-a fost pus la dispoziție cu titulatura de mostre gratuite de către reprezentantul Reprezentanței.Pacienții luați în studiu au fost urmariți pe durata tratamentului și pe o perioadă de încă cel puțin 4 luni post-terapeutic  

MATERIALE √Ö≈æI METODĂ

Studiul este simplu prospectiv și a luat in calcul 41 pacienți care au fost împarțiți în trei loturi: 

LOTUL I – format din 18 bolnavi cu pitiriazis versicolor, a caror vârsta medie este de 29,4 ani. Ca și împărțire pe sexe avem 10 bărbăți și 8 femei. La toți pacienții din acest lot s-a efectuat examen micologic atât înainte cât și după încheierea tratamentului. Tratamentul a constat în folosirea exclusivă a șamponului BLUE CAP, în posologia indicată de producator, de 3 ori pe săptămână timp de 4 săptămâni. 

LOTUL II – format din 15 bolnavi cu eczemă seboreică a scalpului și/sau a feței, a caror varsta medie este de 38,8 ani. Ca si impartire pe sexe avem 8 barbati si 7 femei. La toti pacientii din acest lot s-a efectuat examen micologic atat inainte cat  si dupa  incheiera tratamentului.

Tratamentul a constat în :       pentru eczema seboreică a scalpului s-a folosit exclusiv șampon BLUE CAP, în posologia indicată de producator, de 3 ori pe săptămână timp de 4 săptămâni.       pentru eczema seboreică a feței s-a folosit exclusiv crema BLUE CAP într-o singură aplicație pe zi, timp de 4 săptămâni. 

LOTUL III – format din 8 bolnavi cu psoriazis vulgar, forme moderate, a căror vârsta medie este de 38 ani, iar ca împărțire pe sexe avem 3 bărbați și 5 femei.

Tratamentul a constat in:        pentru psoriazisul scalpului s-a folosit șampon BLUE CAP o dată pe zi timp de 3 săptămâni.       pentru psoriazisul corpului s-a folosit crema BLUE CAP de 2 ori pe zi timp de 3 săptămâni.  

REZULTATE

   Lotul I – bolnavi cu Pitiriasis versicolor

Examenul micologic: ·       înainte de tratament – pozitiv la 83,3%;·       după tratament – negativ la 100%;

Observații:·       forma eritematoasă s-a remis complet;·       în cazul formelor pigmentate și depigmentate, modificările de culoare au persistat 2 – 4 luni post terapeutic.  

 Lotul II – bolnavii cu eczemă seboreică a scalpului și/sau feței.

Examen micologic:·       înainte de tratament – pozitiv la 20%.Observații:·       s-a observat ameliorarea/dispariția manifestărilor după 4 săptămâni de tratament la 96,6% pentru scalp și 80% pentru față.·       au apărut recidive la 2-3 luni post terapeutic, de unde a apărut și indicația terapiei de intreținere permanentă în regim de o aplicație/săptămână.  

 Lotul III – bolnavi cu Psoriazis vulgar, forme medii.

Psoriazisul a fost evaluat prin scorul PASI:       PASI inițial = 17,2;        PASI final   =   5,4

Observații:Produsul BLUE CAP în formele folosite de noi (cremă și șampon) prezintă efecte keratolitice și antiinflamatorii medii. Menționăm că preparatele folosite de noi (cremă și șampon) sunt produsele de întreținere după tratamentul topic cu spray BLUE CAP care s-a dovedit a fi, în studiile de specialitate, cel mai eficient în tratamentul puseului de psoriazis vulgar. 

CONCLUZII:

1.      BLUE CAP șampon are o eficiență deosebită în Pitiriazisul versicolor.

2.      BLUE CAP șampon este foarte eficace în tratamentul activ și de întreținere ale eczemelor seboreice ale scalpului.

3.       BLUE CAP cremă este moderat eficace în eczemele seboreice ale feței.

4.     BLUE CAP șampon și cremă sunt adjuvante terapeutice eficace și usor de aplicat în cazurile cu Psoriazis vulgar forme medii. Pentru eficacitate maximă și pentru perioade cât mai lungi de remisie acestea se vor folosi în completarea tratamentului cu BLUE CAP spray, care s-a dovedit foarte eficient.!

5.      Nu s-au constatat reacții adverse și în nici un caz erupția cutanata nu a fost agravată.

6.      Toleranța produselor, apreciată atât de către bolnavi cât și de către medic, a fost excalentă (din 41 cazuri, 5 au acuzat o senzație pasageră de usturime la aplicarea pe față iar 3 au acuzat uscăciunea feței).  

  (Clinica Universitara de Dermato – venerologie Cluj – Napoca)CLUJ – NAPOCA, 2001

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.