Filmele Disney și cancerul

Este cunoscut faptul că modificările stilului de viață la pacientul cu cancer pot deteriora sau îmbunătăți starea de sănătate și rezultatele tratamentului oncologic.

 

Un studiu clinic randomizat – publicat ieri, 14 mai 2020, în Jama Network, de către Pils S. et al. de la Departamentul de Obstetrică și Ginecologie al Universității de Medicină din Viena – Austria și efectuat în perioada decembrie 2017 – decembrie 2018, a venit cu concluzii extrem de interesante.

Astfel, s-a luat un eșantion de paciente cu cancere ginecologice pentru care erau planificate 6 cicluri de chimioterapie (carboplatină + paclitaxel, doar carboplatină sau doar doxorubicină liposomală pegilată) și au fost supuse unei intervenții de lifestyle, la prima vedere amuzantă dar totodată nepotrivită situației. Criteriile de excludere erau: vârsta sub 18 ani, lipsa semnăturii pe consimțământul informat, cunoștințele inadecvate de limbă germană și primirea altor scheme de chimioterapie. Analiza datelor a fost efectuată din februarie 2019 până în aprilie 2019.

Ca și intervenție de lifestyle pentru cele două loturi de participante au fost fie vizionarea obligatorie de filme Disney fie interdicția obligatorie de a le viziona, pe intreaga perioadă a celor 6 cicluri de chimioterapie.

Concluziile studiului?! Vizionarea filmelor Disney pe perioada chimioterapiei poate fi asociată cu îmbunătățiri ale funcționării emoționale, funcționării sociale și stării de oboseală la pacientele cu cancere ginecologice supuse tratamentului chimioterapic.

Nota noastră: este cunoscut faptul că o anumită intervenția de lifestyle la pacientul neoplazic poate îmbunătăți starea de sănătate dar și rezultatele tratamentului oncologic. Unele tipuri de intervenție (promovarea mișcării, meditația, psihoterapia) vin cu îmbunătățiri mari dar inconstante de la caz la caz, însă modificările alimentare – dietetice și micronutriționale – efectuate de către un specialist sau într-un Centru cu expertiză, care să țină cont de etapa de tratament oncologic în care se află pacientul, aduc indubitabil beneficii foarte mari, dacă ne uităm la indicațiile ghidurilor actuale. La Centrul nostru partener este disponibilă consilierea nutrițională de top atît pentru pacienții cu cancer care se tratează în România cât și pentru conaționalii tratați la Humanitas Cancer Center din Milano.

Echipa Farmacia Ortomoleculară.

Surse: Jamanetwork.com , farmaciaortomoleculara.ro , nutrițieintegrativa.ro , disney.ro (foto).

Descarcă fișiere:

Disney movies - Jama Network

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.