Glicirizinatul de amoniu in studiu clinic randomizat anti COVID-19 la Spitalul Universitar din Wuhan, China

Glicirizinatul de amoniu in studiu clinic randomizat anti COVID-19 la Spitalul Universitar din Wuhan, China

Inca de la inceputul pandemiei la nivelul Europei, consilierul nostru stiintific a militat pentru utilizarea acidului glicirizinic asociat la alti micronutrienti cu potential antiinflamator si imunomodulator in prevenirea si tratamentul infectiei COVID-19.

 

Acidul glicirizinic (molecula continuta de VIUSID) si o sare a sa – glicirizinatul de amoniu (compus continuta de OCOXIN Solutie Orala) sunt extrase din radacina plantei Glycyrrhiza glabra si au fost folosite de ceva timp in tratamentul afectiunilor virale. Profesorul Hong Ding de la Universitatea Wuhan a propus un combinatie de glicirizinat de amoniu si vitamina C, administrate oral ca si terapie anti COVID-19. Aceasta abordare a devenit populara in China prin intermediul social media si indicarea ei ca fiind foarte utila de catre unele publicatii precum Health Times (Jiankang Shibao), insa recomandarea nu a fost niciodata facuta oficial la nivel international, chiar daca recent au fost aprobate studii clinice.

Astfel, un studiu randomizat ce a si inceput luna trecuta la Spitalul Universitar din Wuhan – China, va evalua eficienta si siguranta asocierii administrarii orale de acid glicirizinic si vitamina C la pacientii cu pneumonie COVID-19.

Nota noastra: inca din ianuarie, de la inceputul pandemiei la nivelul Europei, consilierul nostru stiintific, Dr. Horatiu Albu, a militat pentru utilizarea acidului glicirizinic asociat la alti micronutrienti cu potential antiinflamator si imunomodulator in prevenirea si tratamentul infectiei COVID-19, propunere inaintata spre studiu si unor colegi de la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals din Bucuresti.

Echipa Farmacia Oromoleculara.

Surse: Chinese Clinical Trial Registry, foto: thailandmedical.news, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7091691/

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.