Imunonutritie – cunostiinte importante pentru cei care se pregatesc in Nutritie Ortomoleculara

Imunonutritie - cunostiinte importante pentru cei care se pregatesc in Nutritie Ortomoleculara

Este cunoscut faptul ca profesionistul (medic, dietetician, nutritionist) preocupat de Nutritia Ortomoleculara trebuie sa cunoasca pe langa functiile complexe ale micronutrientilor (vitamine, minerale, fito-nutrienti, etc.) si compozitia micronutritionala a alimentelor pe care le utilizeaza frecvent in schemele sale, asa cum oricare medic isi cunoaste medicamentele din portofoliu.

 

“IMUNONUTRITIA se refera la studiul efectelor nutrientilor (macronutrienti, vitamine, minerale si oligo-elemente) asupra inflamatiei, formarii celulelor albe, formarii de anticorpi si rezistentei la boli.” Taber’s Cylopedic Medical Dictionary, editia 2005, pag. 1072,

Intr-un context mai larg, IMUNONUTRITIA este definita ca acel domeniu al stiintei care este dedicat atat studiului proceselor prin care diferitele elemente nutritive si compusi bio-nutriționali activi mentin sau afecteaza fiziologia normala a sistemului imunitar cat si modul in care procesele imunitare pot fi modificate din cauza deficitelor, suprasolicitării sau suplimentarii nutritionale, precum si repercursiunile acestor modificari in prevenirea si tratarea bolilor.

Societatea Internationala de Imunonutritie (ISIN) organizeaza in fiecare an evenimente foarte interesant. Astfel:

     in 2017 a avut loc la Madrid “A Xa Conferinta – Aniversara – ISIN”.

     in 2018, la Londra „A XIa Conferinta ISIN”.

     in 2019, printre altele evenimente, ISIN va organiza si un – devenit deja traditional – curs. Astfel, in scurt timp,  Institutul de Stiinta, Tehnologie Alimentara si Nutritie (ICTAN) din Madrid – un centru de cercetare deținut de Agentia de Stat Consiliul Superior pentru Cercetare Științifică (CSIC) – va organiza sub egida ISIN cursul corespunzator acestui an, cu titlul „Immunonutricion en la Salud y el Bienestar” destinat medicilor, dieteticienilor, nutritionistilor si altor profesionisti din domeniul sanatatii care au preocupari in domeniul imunonutritiei, membrii sau nemembrii ISIS.

La final, va fi organizat un examen pentru obtinerea de credite date de Universitatea Complutense din Madrid dupa o anume bibliografie. Deoarece acesta bibliografie se refera la studiul actiunii micronutrientilor alimentare asupra anumitor functii ale organismului dar in mod deosebit asupra celei imunue, ea ar fi interesant sa fie parcursa – macar sub forma de abstracte – oricare profesionist care doreste sa aiba in vedere si Nutritia Ortomoleculara. Este cunoscut faptul ca profesionistul (medic, dietetician, nutritionist) preocupat de Nutritia Ortomoleculara trebuie sa cunoasca pe langa functiile complexe ale micronutrientilor (vitamine, minerale, fito-nutrienti, etc.) si compozitia micronutritionala a alimentelor pe care le utilizeaza frecvent in schemele sale, asa cum oricare medic isi cunoaste medicamentele din portofoliu.

In atasament, va pun la dispozitie materialele.

 

© Horatiu Albu

Dr. Horatiu Albu – Consilier Stiintific, Asesor Cientifico en Departamento Cientifico – Laboratorios Catálysis s.l, Madrid, Master in Biologie Moleculara a Cancerului – C.N.I.O Madrid, Master in Oncologie Moleculara – Centro de Estudios Biosanitarios – Madrid/ESO, ESPEN member – Societatea Europeana de Nutritie Clinica si Metabolism, ISIN member – Societatea Internationala de Imunonutritie, ASCO member.

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.