In The Lancet, despre potentialul anti SARS-Cov al acidului glicirhizinic

In The Lancet, despre potentialul anti SARS-Cov al acidului glicirhizinic

“Descoperirile noastre sugerează ca glicirizina trebuie evaluată pentru tratamentul SARS.” – Prof. J. Cinatl, Frankfurt University, Germania. 

 

In afara de inhibarea mecanismului SARS-Cov2 de penetrare in celula umana prin receptorul ACE2, acidul glicirhizinic, pare a mai avea – cel putin pe modele experimentale – o importanta capacitate de deprimare a capacitatii de replicare a virusurilor asociate SARS.

Dupa cum explica in The Lancet, Prof. J. Cinatl de la Universitatea din Frankfurt: „Focarul SARS-CoV forteaza cautarea compusilor antivirali care ar avea efect pentru tratarea bolii. In prezent, nu a fost identificat niciun tratament specific pentru infectia cu coronavirusurile asociate cu SARS. Am evaluat potentialul antiviral al ribavirinei, 6-azauridinei, pirazofurinului, acidului micofenolic si acidului glicirhizinic / glicirizinei impotriva a două izolate clinice de coronavirus (FFM-1 și FFM-2) de la pacienții cu SARS internati în Centrul Clinic al Universității Frankfurt, Germania. Dintre toti compusii, glicirina / acidul glicihizinic a fost cea mai activa in inhibarea replicarii virusului asociat cu SARS. Descoperirile noastre sugerează ca glicirizina trebuie evaluată pentru tratamentul SARS.”

 

Probabil ca datorita pandemiei actuale, multi dintre medici au descoperit ca – alaturi de experienta acumulata de multi dintre ei in peste doua decenii de utilizare a principalului preparat de pe piata farmaceutica cu acid glicirhizinic denumit VIUSID –  exista si o intreaga suita de articole stiintifice pe aceasta tema. Este adevarat ca ele sunt mai putin citite deoarece nu sunt promovate de big pharma!

 

Echipa Farmacia Ortomoleculara

 

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.