Japonia este pe cale sa puna la punct un test sangvin prin care se depisteaza 13 dintre cele mai frecvente cancer! – 04.09.2014

Japonia este pe cale sa puna la punct un test sangvin prin care se depisteaza 13 dintre cele mai frecvente cancer! - 04.09.2014

Deasemenea, testul japonez va putea ajuta la detectarea in stadiu precoce si a altor afectiuni degenerative, inclusiv Alzheimer.

Centrul National de Cancer din Japonia spera sa dezvolte în urmatorii cinci ani, o metoda de a diagnostica precoce 13 tipuri de cancer printr-un simplu test de sange.

Acest proiect – cu o finantare de 57 milioane de Euro – spera sa contribuie decisiv la depistarea precoce a cancerelor de san, stomac, esofag, plamani, ficat, rinichi, pancreas, colon, ovarian, de prostata si vezica urinara. Deasemenea, testul japonez va putea ajuta la detectarea in stadiu precoce si a altor afectiuni degenerative, inclusiv Alzheimer.
El se bazeaza pe depistarea in sange a micro RNA-urilor si va avea ca si fundament mostre biologice de la 65.000 de pacienti cu cancer furnizate de biobancile afiliate centrului nipon.

 

Sursa: tf1.fr

Comentariile noastre: miRNA-s sunt molecule mici de RNA (acid ribonucleic) necodificant, cu maximum 25 nucleotide si care au fost descoperite pentru prima oara in 1993. Ele au capacitatea de a regla expresia diverselor proteine prin intermediul RNA-urilor mesagere. Actualmente, sunt descrise peste 1000 de astfel de molecule si se pare ca ele vor juca un rol deosebit, putand fi utilizate in viitor ca si markeri pentru prezenta unei boli, a progresiei acesteia si a prognosticului. Inclusiv pentru cancer! (Dr. Albu Horatiu – Master in Oncologie Moleculara – Madrid)

Atentie! Textele publicate pe acest site sunt proprietatea A&A Naturomedica Bio-dietetic Group srl. si nu pot fi reproduse, transmise, distribuite, publicate, integral sau partial fara acordul scris al detinatorului acestui site.

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.