Lecitinele granulare VITAQUELL si LECIBRAN – alimente “minune” pentru ficat, creier si colesterolul crescut dupa Sarbatori

Lecitinele granulare VITAQUELL si LECIBRAN - alimente "minune" pentru ficat, creier si colesterolul crescut dupa Sarbatori

Datorita imbunatatirii functiilor cerebrale si a memoriei aduse de cantitatile consistente si regulate de lecitina aduse prin alimentatie acestea sunt eficiente in perioadele de activitate intelectuala intensa si studiu, nevroze, ateroscleroza, degenerescenta cerebrala, maladie Alzheimer, boli infectioase, autoimune, traumatisme, interventii chirurgicale, cancere. 

 

Studiile de specialitate au demonstrat ca structura si biochimia creierului depind de nutritie. Astfel, nutrientii corespunzatori furnizeaza blocurile biochimice ale intregului organism, de aceea este important sa cunoastem „hrana” necesara pentru a avea o dieta adecvata care sa asigure sanatatea creierului si a corpului nostru.

 

Perioada de repaus asociata cu sarbatorile de iarna, mesele bogate in grasimi si mai ales in zahar au contribuit la cresterea colesterolului nociv organismului, la o lenevire a activitati cerebrale reduse si la probleme ale functionalitatii ficatului. In compozitia lecitinelor LECIBRAN Lecitina Microgranulara si VITAQUELL Lecitina granulara Pura Fit & Vital se regasesc substante importante pentru organism: colina, inozitolul si acizii grasi nesaturati, elemente contitutive ale celulelor nervoase care imbunatatesc functiile cerebrale, stimuleaza scaderea colesterolului si imbunatatesc structura si functionalitatea ficatului.

 

Cercet. Dr. Horatiu Albu, master in biologie moleculara, explica importanta nutrientilor pentru dezvoltarea si funtionearea creierului si a intregului organism. El spune ca o astfel de lecitina, utilizata in cantitati corespunzatoare poate fi solutia perfecta pentru a recreea o dieta echilibrata si sanatoasa care sa ajute la functionarea corespunzatoare a creierului, ficatului si sa aduca si o normalizare a colesterolului.

 

Lecitina contine unii dintre nutrientii esentiali necesari creierului si ficatului

60% din creier este format din grasime sau din compusi ce contin grasimi. Acizii grasi esentiali si fosfolipidele sunt printre cele mai importante grasimi sanatoase care sunt necesare creierului. Ele sunt necesare atat pentru dezvoltarea acestuia cat si pentru functionarea lui fiind importante pentru gandire, memorie si starea emotionala echilibrata.

 

Acizii grasi esentiali. Doua grasimi – acid eicosapentaenoic (EPA) si acid docosahexaenoic (DHA), sunt necesare pentru dezvoltarea normala a creierului, ochilor si a sistemului nervos. EPA si DHA sunt incorporate in peretii celulelor creierului si cresc activitatea genelor implicate in activitatea de neurotransmitator si conexiuni intre celulele creierului. Ei sunt produsi in organism pornind de la acidul alphalinolenic pe care lecitinele LECIBRAN si VITAQUELL il si contin.

 

Fosfolipidele. Sunt doua fosfolipide dietetice principale (fosfatidilserina – o combinatie dintr-o grasime cu fosfor si aminoacidul serina si fosfatidilcolina – o combintie a unei grasime cu fosfor cu colina) care sunt incorporate in membranele celulelor creierului si imbunatatesc comunicarea dintre celule, memoria, starea de spirit si pot incetini progresia de declin cognitiv legata de inaintarea in varsta.

 

Vitaminele din grupul B – au diverse roluri in sustinere a nivelului energetic a neuronilor si in consecinta a starii de spirit. Astfel, vitaminele B6, B12 si acidul folic sunt necesare pentru a creea neurotransmitatorii iar vitaminele B1, B2, B3 sunt implicate in procesul de productie de energie neuronala.

 

Rolul Colinei in organism

Colina este un nutrient esential, solubil in apa, care este de obicei grupat in complexul vitaminelor B. Compusul este absolut necesar pentru functiile sale implicate in mentinerea structurii celulare, transportul nutrientilor si in metabolism. Desi este sintetizat in cantitati mici si in ficat, o cantitate semnificativa de colina trebuie adaugata prin dieta pentru a mentine sanatatea organismului si in special a creierului si ficatului, mai ales in perioadele in care acestea sunt suprasolicitate”, afirma specialistul.

 

Colina actioneaza in:

 

Integritatea structurala a membranelor celulare unde joaca un rol esential in sinteza fosfolipidelor, fosfatidilcolinei si sfigomielinei, componentele structurale cheie ale membranei celulare umane.

Metabolismul si buna functionare hepatica. Cercetarile au aratat ca deficienta de Colina duce rapid la sindromul metabolic (o afectiune care implica rezistenta la insulina, trigliceride serice crescute, cresterea colesterolului seric) a obezitatii dar si a bolii ficatului gras non-alcoolic.

Buna ctivitatea si dezvoltarea a sistemului nervos: Colina este esentiala in formarea neuronilor colinergici care formeaza mari portiuni ale creierului, sistemului nervos parasimpatic si simpatic. Este, de asemenea, un precursor al neurotransmitatorului acetilcolina, implicat in functionarea musculara, memorie, invatare dar si alte alte procese vitale.

Prevenirea cancerului si rol anti-inflamator: Studiile arata in mod constant ca persoanele cu dietele bogate in Colina au cele mai scazute niveluri de markeri inflamatori. In plus, oamenii care au deficit de Colina par a avea o crestere semnificativa a daunelor ADN-ului si a riscului de cancer.

Crestere intrauterina: Este deosebit de importanta pentru femeile care sunt insarcinate sau care alapteaza sa manance alimente bogate in Colina! Acest nutrient joaca un rol important in dezvoltarea creierului si a sistemului nervos ale fatului. Deficienta de Colina in timpul sarcinii a fost legata de probleme de memorie si de invatare pe termen lung in cazul copiilor.

Reducerea nivelului plasmatic al homocisteinei.

 

Beneficiile dietei imbogatite cu lecitinele LECIBRAN sau VITAQUELL

Lecitinele granulare din soia sunt printre cele mai pure si eficiente de pe piata. Spre exemplu VITAQELL Lecitina granulara Pura Fit & Vital are o mare puritate lecitinica cu 97% fosfolipide si un factor Colinic de 20 iar LECIBRA-ul il are chiar dublu. Lecitinele participa la metabolizarea normala a homocisteinei, la mentinerea in limite normale a metabolismului lipidic si contribuie la normalizarea functiei hepatice.

 

Aceasta lecitina granulare din soia are un continut extrem de ridicat de acizi grasi polinesaturati esentiali 0mega 6 si Omega 3, acid linoleic respectiv alfa-linolenic. Acest fel de lecitina este un aliment si nu un supliment alimentar si se pot consuma ca atare sau combinat cu alte alimente. Datorita imbunatatirii functiilor cerebrale si a memoriei aduse de cantitatile consistente si regulate de lecitina aduse prin alimentatie acestea sunt eficiente in perioadele de activitate intelectuala intensa si studiu, nevroze, ateroscleroza, degenerescenta cerebrala, maladie Alzheimer, boli infectioase, autoimune, traumatisme, interventii chirurgicale, cancere. Datorita imbunatatirii performantelor fizice si a rezistentei sistemului muscular acestea sunt prescrise in cazul unui efort fizic intens, in convalescenta dupa boli consumptive inclusiv dupa terapia oncologica, in stadiile incipiente de malnutritie, pentru stimularea scaderii colesterolului, pentru imbunatatirea structurii si functionalitatii hepatice”, explica dr. Horatiu Albu.

 

O dieta echilibrata si un stil de viata sanatos sunt esentiale pentru o viata lipsita de probleme, un organism puternic si un creier dezvoltat. VITAQUELL Lecitina granulara Pura Fit & Vital si LECIBRAN Lecitina Microgranulara sunt eficiente in orice dieta. Recomandarea de consum zilnic pentru Lecitina VITAQUELL este de cu 1-4 linguri in cazul adultilor si 0,5-2 linguri pentru copii, aceste doze fiind exact pe jumatate in cazul LECIBRAN-ului. Ele sunt deja disponibile in multe farmacii si magazine specializate, insa puteti sa le comandati online pe www.farmaciaortomoleculara.ro unde veti gasi informatii suplimentare, dar si o intreaga gama de produse extrem de interesate, unele cu preturi promotionale. VITAQUELL Lecitina granulara Pura Fit & Vital costa 46,70 lei flaconul de 250 g iar LECIBRAN Lecitina Microgranulara este 49,25 lei. Si aceasta fara diferitele discounturi posibile sau oferte promotionale. Pentru informatii suplimentare sunati la 0721 328 509!

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.