SCPL (Solid Lipid Curcumin Particles) sub forma capsulelor de 400 mg, eficienta similara ibuprofenului

SCPL (Solid Lipid Curcumin Particles) sub forma capsulelor de 400 mg, eficienta similara ibuprofenului

OPTIM Curcuma, capsule de 400 mg care livreaza cate 80 mg curcumin sub forma de SCPL a fost studiat din punctul de vedere al actiunii antialgice la pacientii cu osteoartrita genunchiului.

 

Intr-o lucrare publicata in urma cu 3 zile (6.06.2019) in Journal of Inflamation Research, Gupte si colaboratorii au evaluat eficacitatea si siguranta administrarii de SLCP (Solid Lipid Curcumin Particles) sub forma preparatului de 400mg / capsula OPTIM CURCUMA in comparatie cu ibuprofenul, la pacientii cu osteoartita genunchiului.

Celor doua loturi de cate 20 de pacienti le-au fost administrate comparativ, pentru 90 de zile, fie 400mg ibuprofen pe zi, fie 160mg SLCP, livrate prin 2 capsule de OPTIM CURCUMA de 400mg.

Concluziile sunt ca administrarea de SLCP in aceasta doza (160mg) este eficienta si sigura in ameliorarea simptomatologiei pacientilor care sufera de osteoartrita a genunchiului atunci cand se utilizeaza 90 de zile. Efectele sale sunt – din acest punct de vedere – comparabile cu cele ale ibuprofenului, administrat cate 400mg zilnic timp de 3 luni.

Si sa nu uitam si de celelalte beneficii care pot fi aduse de curcumin, atunci cand cunoastem formulele prin care putem sa-i imbunatatim biodisponibilitatea, stiindu-se faptul ca in formulele obisnuite (curcumin, curcumin+bioperina, etc.) nu reuseste sa concentreze plasmatic in mod semnificativ si cu atat mai putin sa depaseasca bariera hemato-encefalica. SLCP-urile existente in OPTIM CURCUMA stiu sa faca aceasta…

 

In atasament, va pun la dispozitie materialul.

 

 

© Horatiu Albu

Dr. Horatiu Albu – Consilier Stiintific, Asesor Cientifico en Departamento Cientifico – Laboratorios Catálysis s.l, Madrid, Master in Biologie Moleculara a Cancerului – C.N.I.O Madrid, Master in Oncologie Moleculara – Centro de Estudios Biosanitarios – Madrid/ESO, ESPEN member – Societatea Europeana de Nutritie Clinica si Metabolism, ISIN member – Societatea Internationala de Imunonutritie, ASCO member.

 

Descarcă fișiere:

Vitamin D and Breast Cancer

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.