Primele doua Sesiuni Pilot ale “Cursurilor de Nutritie Ortomoleculara si Integrativa” organizate de Societatea Româna de Medicina Ortomoleculara

Primele doua Sesiuni Pilot ale "Cursurilor de Nutritie Ortomoleculara si Integrativa" organizate de Societatea Româna de Medicina Ortomoleculara

Prima Editie a Cursurilor de Nutritie Ortomoleculara si Integrativa pe care Societatea Româna de Medicina Ortomoleculara le va organiza cu ajutorul partenerilor sai in cadrul “Burselor de Studiu Dr. Albu” destinate unor grupe de masteranzi ce urmeaza masterul “Nutritia si Calitatea Vietii” de la UMF Cluj-Napoca vor incepe maine.

 

De maine 7 mai 2018 vor incepe si se vor desfasura pe parcursul urmatoarelor doua saptamani, cele doua Sesiuni ale “Cursurilor de Nutritie Ortomoleculara si Integrativa” pe care Societatea Româna de Medicina Ortomoleculara le va organiza cu ajutorul partenerilor sai in cadrul “Burselor de Studiu Dr. Albu” destinate unor grupe de masteranzi ce urmeaza masterul “Nutritia si Calitatea Vietii” de la UMF Cluj-Napoca.

Fiecare dintre cele 4 – 5 zile ale celor două Sesiuni Pilot (de luni pană joi ale fiecărei săptămâni) vor fi pline, interesante și vor consta din:

Modul „Teoretic” – cu 2 – 3 zile de cursuri cu pana la 6 ore/zi – in care masteranzii vor studia:

Ziua 1a

 • Istoric, concepte si cele 2 principii ale Nutritiei Ortomoleculare.
 • Rolurile nutrientilor (exemplificare Vitamina D).
 • Simptomatologia carentelor celor mai importanti micronutrienti utilizati in suplimentarea nutritionala din dietoterapia ortomoleculara.
 • Cele 4 „principale tendinte” din Nutritia Ortomoleculara.
 • Puncte cheie ale interventiei de life-style in Sindromul Metabolic.
 • Protocolul nutritional integrativ in constructia regimului igieno-dietetic din Sindromul Metabolic.

 

Ziua 2a

 • Bazele moleculare pro- si anti- carcinogenetice ale dietei.
 • Micronutrienti cu efecte bine documentate stiintific in cancer.
 • Ghidurile si recomandarile actuale ale ESPEN pentru nutritia pacientilor cu cancer.
 • Protocolul intervenției nutritionale integrative la pacientul oncologic. Bazele stiintifice ale protocolului din Centrul Nostru.

 

Modul „Practic” – cu 1 – 2 zile, in care masteranzii vor:

 • Asista la cateva consultatii de dietetica, nutritie integrativa si ortomoleculara la unul dintre centrele medicale partenere.
 • Participa interactiv sub indrumarea Coordonatorului acestor cursuri – Dr. Horatiu Albu – la consilierea unui pacient, caz selectionat din tematica teoretica prezentata.

 

Modul „Consolidare” – cu o zi (vineri) in care masteranzii:

 • Isi vor prezena acumularile din zilele anterioare in cadrul unei participari la o lucrare individuala, de grup sau colectiva (prezentare de caz / scurt test scris / macheta de poster / macheta de scurt articol).
 • Se vor trage concluziile si se vor discuta potentialele cai de colaborare astfel incat, de cunostiintele dobandite si aprofundate de catre fiecare cursant pe perioada prezentei sesiuni, sa beneficieze cat mai multi pacienti.
 • Completarea Conventiilor de Practica cu UMF Cluj-Napoca si Carnetelor de Practica ale Bursantilor.

Coordonatorul cursului este Dr. Horatiu Albu (dr.albu@naturomedica.ro).

 

Nota: Cursurile similare organizate de SRMO si partenerii sai din primavara lui 2019 se vor desfasura dupa un program care va tine cont de concluziile acestor doua sesiuni pilot.

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.