Recomandarile ESPEN si indrumari practice pentru managementul nutritional in COVID-19

Recomandarile ESPEN si indrumari practice pentru managementul nutritional in COVID-19

Cu oarecare intarziere, saptamana trecuta au aparut recomandarile grupului de experti ESPEN (Societatea Europeana de Nutritie Clinica si Metabolism) cu privire la managementul nutritional al pacientilor cu COVID-19.

 

Ghidul practic este axat pe pacientii care au nevoie de ingrijiri de Terapie Intensiva sau au varsta inaintata sau comorbiditati care sunt asociate – in mod independent de infectia SARS-Cov2 – cu malnutritia si cu impactul negativ al acesteia asupra supravietuirii pacientului. 

Conform acestui scurt ghid, diagnosticul si tratamentul malnutritiei ar trebui sa fie incluse uzual in tratamentul pacientilor cu COVID-19. 

Societatea Europeană pentru Nutriție Clinică și Metabolism (ESPEN) propune 10 recomandari practice pe care le puteti citi in documentul in extenso, atasat.

Cu mai mult timp in urma, ca urmare a unor cerinte din partea mai vechilor colegi, consilierul nostru stiintific, dr. Horatiu Albu, a propus si dansul un scurt ghid in acest sens, care a fost si aplicat – la scara redusa, in Bucuresti. Acum, pentru ca deja exista, recomandarile ESPEN trebuiesc luate ca si reguli.

 

Echipa Farmacia Ortomoleculara

Sursa: clinicalnutritionjournal.com , farmaciaortomoleculara.ro

 

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.