Extraordinar de gustoasa si din ingrediente selectionate cu mare atentie astfel incat sa fie cat mai sanatoase dar sa si indeplineasca nevoile persoanelor care au anumite indicatii dietetice!
Caracteristici dietetice: Fara gluten, lactoza sau proteine din lapte, cu Valoare energetica max. 102Kcal/100g. Fiecare portie a câte 460g aduce: 469 kcal, 24g Proteine, 48.2g Carbohidrati, 19,4g Lipide.
Nu este potrivita pentru dietele ketogenice sau low carb.
Grad de dificultate: Usor. Timp de preparare cca. 30 de minute.
Ingrediente principale pentru 2,28 – 2,3 Kg salata (de preferat Bio):
360 g Suncă de Praga
200 g Ceapă decojita (de preferat Bio)
250 g Ouă fierte decojite (de preferat Bio sau categoria 1)
240g Castraveciori în oțet (de preferat Bio)
1 kg cartofi fierți fără sare (de preferat Bio)
160 g măsline negre (de preferat Bio)
Ingredientele pentru asezonare trebuie să fie de cea mai buna calitate pentru a se obtine gustul de excepție caracteristic:
4 linguri (40ml) – ulei Bio din seminte de dovleac de Stiria sau – in lipsa acestuia – de dovleac normal.
2 linguri (20 ml) – balsamic alb bio sau in lipsa acestuia balsamic rosu.
10 g – acest amestec de sare si codimente.
Mod de preparare:
Se taie șunca fâșii de mărime medie. Se curăță ceapa, se taie mărunt și se adaugă. Ouăle fierte tari sau cleioase, se decojesc și se taie în funcție de preferințe, amestecandu-se cu restul ingredientelor într-un bol încăpător. Apoi, se taie nu foarte mărunt castraveciorii și se adaugă compoziției, alături de cartofii taiați in cuburi mari, fierți fară sare și bine scurși. Ultimul pas este de reprezentat de adăugarea măslinelor întregi, a codimentului, balsamicului si uleiului de dovleac urmat de amestecarea intreagii salate!
O portie de astfel de salată, poate inlocui o masă.
Poftă bună!
© Dietetica si Nutritie Integrativa „Dr. Albu”. Toate drepturile sunt rezervate. Este interzisă publicarea sau reproducerea integrală sau parțială, sub oricare formă (electronică, mecanică, fotocopiere, etc.), precum și transmiterea oricăror părți din acest text fără acordul autorului!