Sesiunile III – VII ale “Cursurilor de Nutritie Ortomoleculara si Integrativa” organizate de Societatea Româna de Medicina Ortomoleculara

Sesiunile III - VII ale "Cursurilor de Nutritie Ortomoleculara si Integrativa" organizate de Societatea Româna de Medicina Ortomoleculara

A 2a Editie a Cursurilor de Nutritie Ortomoleculara si Integrativa pe care Societatea Româna de Medicina Ortomoleculara le va organiza cu ajutorul partenerilor sai in cadrul “Burselor de Studiu Dr. Albu” destinate unor grupe de masteranzi ce urmeaza masterul “Nutritia si Calitatea Vietii” de la UMF Cluj-Napoca vor incepe in 8 aprilie 2019.

 

 

De luna viitoare, incepand cu 8 aprilie si incheindu-se in 31 mai 2019, vor incepe si se vor desfasura pe parcursul celor opt saptamani, inca cinci Sesiuni ale “Cursurilor de Nutritie Ortomoleculara si Integrativa” pe care Societatea Româna de Medicina Ortomoleculara le va organiza cu ajutorul partenerilor sai in cadrul “Burselor de Studiu Dr. Albu” destinate unor grupe de masteranzi ce urmeaza masterul “Nutritia si Calitatea Vietii” de la UMF Cluj-Napoca.

Pe aceasta cale, multumim persoanelor care – prin actiunea lor de mecenat – ne-au permis expandarea numarului de burse acordate in acest an, astfel incat sa triplam fata de anul trecut numarul tinerilor beneficiari, masteranzi.

Fiecare dintre cele 4 – 5 zile ale celor cinci Sesiuni din 2019 (de luni pană joi / vineri ale fiecărei săptămâni) vor fi pline, interesante și vor consta din:

 

Modul „Teoretic” – cu 2 – 3 zile de cursuri cu pana la 6 ore/zi – in care masteranzii vor studia:

 

Ziua 1

 • Istoric, concepte si cele 2 principii ale Nutritiei Ortomoleculare.
 • Interferentele Nutritiei Ortomoleculare cu Nutrigenetica, Nutrigenomica, Metabolomica si Biologia Moleculara.
 • Rolurile micronutrientilor (exemplificare Vitamina D).
 • Simptomatologia carentelor celor mai importanti micronutrienti utilizati in suplimentarea nutritionala din dietoterapia ortomoleculara.
 • Cele 4 „principale tendinte” din Nutritia Ortomoleculara.
 • Puncte cheie ale interventiei de life-style in Sindromul Metabolic.
 • Protocolul nutritional integrativ in constructia regimului igieno-dietetic din Sindromul Metabolic la pacientii consiliati in Centrul de Dietetica, Nutritie Integrativa si Medicina Complementara „Dr. ALBU”.

 

Ziua 2

 

Modul „Practica si Consolidare” – cu 1 – 2 zile, in care masteranzii:

 • Vor asista la cateva consultatii de dietetica, nutritie integrativa si ortomoleculara la unul dintre centrele medicale partenere.
 • Vor participa interactiv sub indrumarea Coordonatorului acestor cursuri – Dr. Horatiu Albu – la consilierea unui pacient, caz selectionat din tematica teoretica prezentata.
 • Isi vor prezena acumularile din zilele anterioare in cadrul unei participari la o lucrare individuala, de grup sau colectiva (prezentare de caz / scurt test scris / macheta de poster / macheta de scurt articol).
 • Se vor trage concluziile si se vor discuta potentialele cai de colaborare astfel incat, de cunostiintele dobandite si aprofundate de catre fiecare cursant pe perioada prezentei sesiuni, sa beneficieze cat mai multi pacienti.
 • Completarea Conventiilor de Practica cu UMF Cluj-Napoca si Carnetelor de Practica ale Bursantilor.

Coordonatorul cursului este Dr. Horatiu Albu (dr.albu@naturomedica.ro).

 

Nota: Cursurile similare organizate de SRMO si partenerii sai din primavara lui 2020 se vor desfasura dupa un program care va tine cont de concluziile primelor doua sesiuni pilot din 2018 si a acestor cinci care se vor desfasura in aprilie si mai 2019.

 

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.