Șiați că … această vitamină ar putea participa la prevenirea apariției și evoluției Diabetului Zaharat tip 2?!

Șiați că ... această vitamină ar putea participa la prevenirea apariției și evoluției Diabetului Zaharat tip 2?!

Lucrarea identifică receptorul VDR ca pe un modulator cheie al inflamației și al supraviețuirii celulelor pancreatice β.

 

O cauză principală a trecerii din prediabet în DZ2 (Diabet Zaharat tip 2) dar și de evoluție accelerată a acestuia, este dimensiunea disfuncției celulelor pancreatice β. In ultimele decade, modalitățile de prevenire a epuizării funcționale a acestor celule pancreatice au devenit o preocupare terapeutică majoră în cadrul căreia și micronutriția își are rolul ei, atât prin mecanisme indirecte (de participare la combaterea stressului oxidativ, inflamației și rezistenței periferice la insulină) cât și direct, la nivelul funcționării celulelor pancreatice producătoare de insulină (unii aminoacizi, zincul, unele vitamine). Zong Wei, Eiji Yoshihara et all. – în articolul Vitamin D Switches BAF Complexes to Protect β Cells, apărut în revista Cell din mai 2018 – ne sugerează că nivele plasmatice optim-crescute de vitamina D pot fi cheia pentru protecția celulelor insulino-formatoare împotriva stressului oxidativ adus de inflamatia cronica in DZ2. Articolul complet, îl găsiți mai jos!

Conform acestora, vitamina D comută complexele BAF pentru a proteja celulele β de acțiunea distructivă a inflamației în Diabetul Zaharat 2. Lucrarea identifică receptorul de vitamina D (VDR) ca pe un modulator cheie al inflamației și al supraviețuirii celulelor β.

Nota noastră: alături de alți micronutrienți liposolubili și hidrosolubili, colecalciferolul (ultimul prehormon inactiv din lanțul metabolic al vitaminei D) este o prezență aproape obligatorie, care asociată la Intervenția de Lifestile, participă la echilibrarea excelentă a celor mai mulți dintre pacienții cu Fenotipul dismetabolic din Nutriția Ortomoleculară. In Centrul nostru partener, aceștia primesc – în cadrul consultațiilor on-line sau al celor convenționale –  consilierea de lifestyle completă (schimbare stil de viață, modificări alimentare și micronutriție) atât ca și factori de profilaxie ai Diabetului Zaharat II cât și ca factori adjuvanți ai tratamentului medical, atunci când este nevoie de acesta. Din scemele de micronutriție utilizate la aceste fenotipuri dismetabolice, de regulă fac parte și câte 2 – 10 picături de OPTIM D3 – picături uleioase.

Echipa Farmacia Ortomoleculară

Surse: cell.com , farmaciaortomoleculara.ro , nutritieintegrativa.ro

Descarcă fișiere:

Cell No.173. 2018.05

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.