Dr. Horatiu Albu: “Singurul mod dovedit pentru slabire este de a creste gradul de sanatate”

Dr. Horatiu Albu: "Singurul mod dovedit pentru slabire este de a creste gradul de sanatate"

In Romania, obezitatea afecteaza peste 20% dintre persoanele cu varsta peste 18 ani, conform ultimului studiu realizat de Asociatia Romana pentru Studiul Obezitatii. Ce se petrece la nivel celular atunci cand ne ingrasam? Raspunsul il ofera Nutriția Ortomoleculara prin Dr. Horatiu Albu, presedintele Societatii de Medicina Ortomoleculara din Romania, care ne explica si preceptele acestei ramuri ale stiintelor medicale precum si cum o putem aplica in strategia de eliminare a excesului ponderal.

Disfunctia celulei – Cauza obezitatii

Majoritatea celor care se angreneaza in diete de slabire revin in scurt timp la greutatea anterioara sau la  una chiar mai mare. Astfel de programe de slabire se bazeaza exclusiv pe numarul de calorii, desi metabolismul difera, nu doar de la o persoana la alta, dar chiar si pentru acelasi individ care necesita un numar diferit de calorii pentru nevoile sale, in functie si de starea de sanatate.

 „Principiile pe care se bazeaza medicina si nutritia  ortomoleculara spun ca oricare celula, tesut sau sistem tisular are nevoie pe langa energie si de anumite concentratii de micronutrienti specifici. Celulele, atunci cand nu beneficiaza de nutrientii specifici in concentratiile indicate, consuma energie aberant, produc in exces si nu neutralizeaza radicalii liberi, nu mai elimina reziduurile, imbatranesc si mor mai repede, cerand sa fie inlocuite  mai rapid”, explica dr. Albu.

La persoanele obeze sau cu tendinte de ingrasare se pot observa doua disfunctionalitati principale la nivel de apetit si de metabolism. Pe scurt exista o tendinta de a manca constant in exces, si in mod normal aceste calorii nu se pot consuma, motiv pentru care celulele incep sa stocheze energia in exces si sa functioneze defectuos.
Acesta tendinta de a manca mai mult lucru se datoreaza stresului – care induce tulburari in comportamentul alimentar, toxinelor din mediul extern – si mai ales xeno-estrogenilor dar si microbiotei si conditiilor patogene de mediu care supraincarca sistemele de aparare naturale ale organismului, care si acestea – la randul lor – depind de anumiti nutrienti, de calitatea acestora si de aportul lor constant in organism in cadrul unui regim alimentar echilibrat pentru a functiona corect.

 

Mai multe despre nutritia ortomoleculara

O dieta bazata pe nutritia Ortomoleculara ia in calcul mai multi parametri, in principal cauzele care au dus la disfuncțiile celulare și care au afectat mecanismele apetitului si metabolismului cum ar fi: obiceiurile alimentare ale pacientului si ale familiei, incarcatura ereditara, stilul de viata (stresul atat fizic cat si psihic si impactul pe care il are asupra comportamentului alimentar) si mai ales istoricul si simptomele aparute pana in acel moment.

Un regim alimentar de nutritie Ortomoleculara are doua componente mari: regimul alimentar selectiv (cu alimentele impartite in trei mari categorii: strict interzise, obligatorii si de completare) și suplimentarea micronutritionala ortomoleculara, ce se face specific, pentru fiecare tesut care trebuie sustinut.

„Atunci cand este vorba de scadere in greutate, trebuie in primul rand stabilit daca excesul ponderal a aparut in urma unei alimentatii excesive sau este rezultatul unor anumite afectiuni (metabolice, endocrine, psihiatrice etc.). Odata stabilite aceste aspecte, prin dieta, alimentatie functionala si aport de micronutrienti, se incearca corectarea fiziologiei tesuturilor incriminate. Astfel, pentru pacientii la care greutatea acumulata se datoreaza unui dezechilibru intre aportul alimentar si consumul energetic, procesul de slabire este rapid, iar rezultatele spectaculoase”, spune dr. Albu, specialist in nutritia ortomoleculara.

In cazul in care nu trebuie lucrat numai la nivelul cantitatii de alimente ingerate deoarece pacientul de fapt nici nu mananca prea mult deci nu este vorba de o tendinta la crestere in greutate ordinara, prin aport exagerat, lucrurile sunt usor mai complicate! In aceste cazuri, se va folosi o succesiune de cicluri de diete de dezintoxicare care reprezinta adevarate posturi terapeutice cu alte cicluri, mai lungi de regim imuno-dietetic, normocaloric sau usor hipocaloric dar intotdeauna cu excluderea glutenului si proteinelor de lapte. La atingerea greutatii tinta se vor stabili de asemenea niste reguli simple de alimentatie, pentru a nu mai da frau liber cresterii in greutate.

Program bio-dietetic de detoxifiere

 

„Acest program este nutrițional, de calitate bio și decurge fara pastile, pilule sau alte chimicale. Eu il folosesc cu foarte mare eficiența și la persoanele supraponderale, in situația cand doresc sa le inițiez un regim hipocaloric de scadere in greutate sau pe parcursul unei astfel de diete, in perioadele de platou, pentru a forța reluarea pierderii de kilograme. Desigur ca mai departe el trebuie susținut pana la atingerea greutații ținta printr-un aport energetic alimentar mai mic decat consumul organismului in condițiile sale normale de viața”, explica dr. Horațiu Albu.

In esenta, medicina ortomoleculara cauta sa echilibreze nutritional organismul, pe cale orala, completand si modificand concentratiile de micronutrienti esentiali.
Indeplinind acest deziderat, ea face ca organismul sa fie mai rezistent impotriva agentilor nocivi interni si externi, sa functioneze mai bine si sa traiasca mai mult, deoarece fiecare dintre miliardele de celule care il compun va avea un mediu de functionare mai bun, mai apropiat de cel pentru care a fost „programata” de natura! „Singurul mod dovedit stiintific pentru slabire si pentru un mai bun control al greutatii este de a-ti creste gradul de sanatate”.

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.