Stiați că … apariția unui vaccin anti COVID-19 ar putea să nu fie suficientă pentru a pune capăt pandemiei?

Stiați că ... apariția unui vaccin anti COVID-19 ar putea să nu fie suficientă pentru a pune capăt pandemiei?

Dacă coronavirusul persistă, volumul de vaccin disponibil în anii următori este de așteptat să fie mult sub cererea globală – titrează The Washington Post.

În situația în care SARS-CoV-2 va ajunge un virus endemic, cu un comportament asemănător celui gripal, ne vom afla aproape sigur în situația în care – cel puțin pentru câțiva ani – să nu existe cantitațile necesare de vaccin, chiar și cu efortul fără precedent de a îl produce în miliarde de doze. Oamenii de știință de la John Hopkins spun că pentru ca pandemia să-și încetinească răspândirea este nevoie să înceapă a se stabili imunitatea efectivelor. Aceasta apare atunci când aproximativ 70% din populația lumii – adică peste 5,5 miliarde de oameni – va avea imunitate, fie prin vaccinare fie prin trecerea prin boală.

Fiind nevoie de miliarde de doze de vaccin, o cursă pentru a-l obține este plină de riscuri deoarece nimeni nu știe care proiect va reuși, chiar dacă – încă de pe acum – companiile producătoare fac adaptări pentru a produce milioane de doze, eforturi care ar putea deveni inutile. Mai mult, este foarte posibil ca – cel puțin pentru început – producătorii care vor reuși să producă un vaccin eficient și sigur să-l vândă doar celor mai mari ofertanți, țările bogate. Este probabil ca o astfel de abordare să fie sondată agresiv de către președintele Trump pentru SUA dar și de alți lideri ai lumii, cu impulsuri naționaliste și cu populații anxioase care doresc să-și reducă primii amenințarea mortală și să redeschidă din plin motoarele economice. Totuși Seth Berkley, CEO al Gavi, un parteneriat public-privat care ajută la furnizarea de vaccinuri țărilor în curs de dezvoltare spune că „Modelul țărilor care se gândesc doar la ele însele nu va funcționa. Chiar dacă trăiești undeva perfect, fără nicio infecție, cele mai bune eforturi pentru combaterea virusului nu vor reuși dacă nu îți închizi toate frontierele și schimburile comerciale. Aceasta este o problemă globală care necesită o soluție globală.”

Nota nostră: deoarece nu se poate predicționa cu precizie răspunsul la tratamentul medical, inclusiv de terapie intensivă al persoanelor cu COVID-19, cea mai buna varianta ar fi sa evităm pe cât se poate îmbolnăvirea. Până în momentul în care imunitatea efectivelor sau un eventual vaccin vor reuși să limiteze posibilitatea contactelor cu eventualii purtători de SARS-Cov2, considerăm că cea mai bună variantă complementară de a ține departe COVID-19 de noi este compusă din urmatoarea interventie de lifestyle:

  • Igienă riguroasă.
  • Măsuri de distanțare socială.
  • Suplimentarea zilnică cu doze nu extrem de mari (2000 – 4000 ui) de Vitamina D3.
  • Si mai ales suplimentarea cu 1 – 2 doze zilnice de VIUSID.

 

Echipa Farmacia Oromoleculara

 Surse: washingtonpost.com , jhsph.edu , farmaciaortomoleculara.ro , globaltime.cn (foto)

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.