Stiati ca … aplicand modificari simple de lifestyle puteti sa va protejati de incidenta tot mai mare a cancerului mamar?!

Stiati ca ... aplicand modificari simple de lifestyle puteti sa va protejati de incidenta tot mai mare a cancerului mamar?!

Acest scurt articol are scopul de a va atrage atentia ca unele elemente provenite din mediul inconjurator au capacitatea clara de a creste incidenta cancerului mamar iar altele (exemplu …) o pot avea pe aceea de a o diminua. Mai sunt si altele despre care vom discuta in episoadele urmatoare!

 

 

Cancerul de san este cea mai frecventa forma a acestei boli la femeie si se claseaza pe locul doi in ceea ce priveste mortalitatea. In ultimele decenii ne confruntam cu o incidenta mai mare a acestei localizari la varste tot mai tinere!

Factorii de mediu, cei de lifestyle si mai ales cei alimentari par a avea o importanta contributie!

In vindecarea cancerului de san odata aparut, o importanta deosebita o are stadiul in care se afla afectiunea la inceperea tratamentului si de aceea se acorda atentie deosebita depistarii sale cat mai timpurii, inainte de aparitia simptomelor.

Cea mai simpla metoda care poate ajuta in a-l depista intr-o faza cat mai adecvata tratamentului cu intentie de vindecare este AUTOEXAMINAREA (AUTOPALPAREA) SANILOR. Aceasta manevra sta la indemana fiecarei femei si trebuie sa devina un obicei lunar, dupa fiecare menstruatie.

 

Pe langa recomandarile generale, indeobste cunoscute, cu privire la scaderea incidentei cancerelor de san precum mentinerea unei greutati corporale normale, reducerea consumului de alcool, eliminarea consumului de tutun, practicarea unei activitati fizice si a alaptarii la san a bebelusului, ar merita sa mai aducem in discutie niste elemente mai putin dezbatute care privesc:

 1. Diminuarea aportului de xenoestrogeni, molecule – in general artificiale – care vin din mediul ambiant si au actiune nociva asupra organismului. Sursa principala a acestor compusi (dar nu exclusiva) este dieta iar reducerea cantitatilor care ne intra in organism s-ar putea face si prin:

  • Evitarea pe cat este posibil a consumului de alimente care ar putea contine urme de pesticide, ierbicide, fungicide.
  • Spalarea din abundenta si mai ales decojirea sarguincioasa a fructelor si legumelor non-bio.
  • Evitarea alimentele si bauturilor gatite si/ sau ambalate in plastic.
  • Renuntarea la gatitul in vase si cu ustensile antiaderente de tip „teflon”. Daca totusi doriti sa le utilizati, cautati-le pe acelea cu indicativul „PFOA Free”.
  • Evitati purtarea direct pe piele a hainelor din fire si fibre sintetice.
  • Evitati contactul important al pielii mainilor cu bonurile de la casele de marcat. Acestea au imprimante termice care scriu cu ajutorul unui compus ce contine ftalati.

 

2. Crestera eliminarii din organism a estrogenilor si xenoestrogenilor prin imbunatatirea fazelor de detoxificare hepatica a acestora. Usor, aceasta se poate face fie introducand in dieta zilnica circa 150 g broccoli bio, fie – pentru comoditate – utilizand extracte concentrate in glicosinolati. In Centrul nostru partener se indica frecvent 4 – 6 capsule pe zi din acest preparat , tocmai cu acest scop protectiv.

Alte elemente, precum echilibrarea aportului alimentar de micronutrienti ortomoleculari specific aparatului reproducator feminin aflat in perioada fertila, vom discuta in scurte aricole viitoare.

 

Acest scurt articol are scopul de a va atrage atentia ca unele elemente provenite din mediul inconjurator au capacitatea clara de a creste incidenta cancerului mamar iar altele (exemplu dat aici glicosinolatii din broccoli) o pot avea pe aceea de a o diminua. Mai sunt si altele despre care vom discuta in episoadele urmatoare! Mai mult, autoexaminarea regulata, sarguincios efectuata a sanilor poate ajuta la descoperirea bolii in faze care aduc o vindecare integrala si de aceea, orice modificare pe care o observati sau o simtiti la nivelul sanilor nu trebuie ignorata. Ba dimpotriva, trebuie sa va faca sa vizitati medicul! 

 

© Dietetica si Nutritie Integrativa „Dr. Albu”. Toate drepturile sunt rezervate. Este interzisă publicarea sau reproducerea integrală sau parțială, sub oricare formă (electronică, mecanică, fotocopiere, etc.), precum și transmiterea oricăror părți din acest text fără acordul autorului!

 

 

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.