Știați că … așa arată cronologia markerilor de diagnostic al SARS-Cov2 !?

Știați că ... așa arată cronologia markerilor de diagnostic al SARS-Cov2 !?

Și această cronologie lasă neelucidat răspunsul la întrebarea cât durează imunoprotecția adusă de infecția SARS-CoV2 la persoanele care au trecut – asimptomatic sau simptomatic – prin boală.

Sethuraman N et al. de la Departamente de Microbiologie din Chennai – India și Osaka – Japonia, au elaborat o cronologie pentru markerii de diagnostic pentru detectarea COVID-19 ce ar putea fi foarte utilă clinicienilor. Majoritatea datelor disponibile și care au fost folosite sunt cele pentru populațiile adulte care nu sunt imunocompromise. De aceea, în interpretarea graficului, trebuie ținut cont și de faptul că perioada de pozitivitate a PCR și de seroconversie poate varia la copii și alte grupuri, inclusiv la populația de indivizi asimptomatici care nu sunt diagnosticați datorită lipsei simptomatologiei.

Însă, și această cronologie lasă neelucidat răspunsul la întrebarea cât durează imunoprotecția adusă de infecția SARS-CoV2 la persoanele care au trecut – asimptomatic sau simptomatic – prin boală.

Nota noastra: deoarece nu se poate predicționa cu precizie răspunsul la tratamentul medical, inclusiv de terapie intensivă al persoanelor cu COVID-19 și nici perioada de imunoprotecție pe care o aduce trecerea prin boală, cea mai buna varianta ar fi sa evităm pe cât se poate îmbolnăvirea. Până în momentul în care imunitatea efectivelor sau un  eventual vaccin vor reuși să limiteze posibilitatea contactelor cu eventualii purtători de SARS-Cov2, considerăm că cea mai bună variantă complementară de a ține departe COVID-19 de noi este compusă din urmatoarea interventie de lifestyle:

  • Igienă riguroasă.
  • Măsuri de distanțare socială.
  • Suplimentarea zilnică cu doze nu extrem de mari (2000 – 4000 ui) de Vitamina D3.
  • Si mai ales suplimentarea cu 1 – 2 doze zilnice de VIUSID.

 

Echipa Farmacia Oromoleculara

Surse: farmaciaortomoleculara.ro , jamanetwork.com.

Descarcă fișiere:

Sethuraman N et al.

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.