Stiati ca…clorul din apa de la retea sau din solutiile cu care dezinfectati alimentele, poate fi eliminat in acest mod?!

Majoritatea furnizorilor de apa potabila din retelele publice folosesc pentru dezinfectie compusii pe baza de clor. Si virusul SARS-Cov2, responsabil de actuala pandemie COVID-19, este ucis de anumite concentratii de hipoclorit. Oare celulele organismului nostru nu sunt afectate?!

 

Hipocloritul sodic este un produs chimic utilizat foarte frecvent in retelele de apa potabila pentru proprietatile sale oxidante si dezinfectante. Pe acestea i se bazeaza si capacitatea de a ucide microorganisme si virusuri, inclusiv coronavirusul Wuhan. 

Impotriva acestui SARS-Cov2 suntem chiar invatati sa folosim dezinfectanti pe baza de clor si – mai mult – unele publicatii chiar de rasunet in ochii cititorilor, ne vorbesc despre dezinfectarea alimentelor cu apa cu clor sau de pulverizarea lor cu astfel de solutii.

In lipsa metodelor mai moderne de dezinfectie a apei (ex. cu ajutorul razelor ultravilete) utilizarea hipocloritului in concentratii mici arata un bun grad de siguranta. Insa in conditiile in care se folosesc cantitati nepotrivite, mai mari de compusi clorinati sau pentru perioade indelungate, atat clorul liber neconsumat cat si compusii sai rezultati in urma interactiunii cu materiile organice din apa (bacterii, virusuri, etc.) pot veni cu efecte negative – importante in timp – asupra sanatatii umane.

Oare cum am putem neutraliza aceste reziduuri periculoase din apa de baut, gatit sau din apa sau solutiile cu clor cu care spalam alimentele, evident dupa ce si-au dus la bun sfarsit actiunea dezinfectanta? Din fericire, un experiment efectuat la Madrid va demonstreaza cum un preparat mult utilizat in aceasta perioada si disponibil in marea majoritate a farmaciilor va ajuta in acest deziderat. Pentru a vizualiza experimentul, Faceti Click Aici!

Este vorba de VIUSID Solutie Orala care – in aceasta perioada fiind prescris foarte mult de catre medicii infectionisti si pediatri pentru proprietatile sale imunomodulatoare si antivirale – este foarte posibil sa-l aveti chiar in casa. Doza de VIUSID Solutie Orala utilizata aici este de 0,2ml pentru fiecare 1L de apa de retea publica din Madrid.

Va uram succes!

 

Echipa Farmacia Ortomoleculara

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.