Stiati ca…ejacularile mai frecvente reduc riscul acestei afectiuni?!

Stiati ca...ejacularile mai frecvente reduc riscul acestei afectiuni?!

In urma cu doua luni in Journal Of Sexual Medicine, a fost publicat un studiu in care s-a demonstrat legatura dintre frecventa ejacularilor si riscul pentru aceasta afectiune.

 

Cancerul de prostata este numarul 1 intre cancerele masculine, ca si incidenta. Afecteaza de obicei barbatii cu varste de peste 50 de ani, iar riscul de aparitie creste odată cu avansul in etate. Aparitia acestui cancer la cei sub 50 de ani este neobisnuita.

Sunt mult studiile clinice care au demonstrat legatura dintre frecventa ejacularilor si inidenta cancerului de prostata. In urma cu doua luni – august 2018 – in Journal Of Sexual Medicine, a fost publicat un studiu in care – autorii chinezi – au facut o analiza a 22 de cercetari pe aceasta tema si care insumeaza aproape 56 000 de voluntari.

Rezultatele au aratat ca cel putin o ejaculare saptamanala se coreleaza cu un risc mai mic de cancer de prostata. Conform medisite.fr care il citeaza pe urologul francez François Desgrandchamps, existenta a mai mult de 20 de ejaculari pe luna injumatateste riscul de aparitie a acestui cancer. 

Surse: medisite.fr, parentsafrica.com.

©Farmacia Ortomoleculara

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.