Stiati ca…exista 5 obiceiuri alimentare extreme de daunatoare si care participa la ingrasare?!

Stiati ca...exista 5 obiceiuri alimentare extreme de daunatoare si care participa la ingrasare?!

 

Acestea, desi sunt obiceiuri extrem de intalnite, sunt mai greu de constientizat. Eliminarea lor aduce beneficii importante!  

 

Sfaturi nutritionale de “igiena a alimentarii” pentru pierderea în greutate!

 

Stiati ca…exista 5 obiceiuri alimentare extreme de daunatoare si care participa la ingrasare?!

 

1. Micile gustari sau “ciuguleli” de dupa cina. Iaurturi, inghetate, dulciuri, alune, fructe, etc. Noaptea, in lipsa activitatii, acestea se vor “depozita”!

    Nu mai mancati, macar cu 2 ore inainte de culcare!

 

2. Tendinta de a “harpai”, de a manca cu mare viteza. Se pare ca, acest prost obicei tripleaza sansele de a deveni supraponderal / obez pe parcursul vietii fiecarui individ. Senzatia de satietate este constientizata in circa 20 minute de la prímele imbucaturi!

    Mananca mai incet si odata ce senzatia de foame ti-a trecut, nu mai continua cu mancatul!

 

3. Nu mai alege portiile mari! In sudiile desfasurate in ultimii ani s-a ajuns la concluzia ca avem tendinta de a consuma cat mai multe dintre aliméntele care ne sunt puse in fata.

    Faceti alegerea inteleapta: puneti / alegeti o singura portie si aceea, moderata ca si dimensiune. Nu va asezati la mesele “incarcate”!

 

4. Incearca sa nu mananci atunci cand esti stressat sau emotionat! Nu mancatul controleaza stress-ul ci, invers, acesta din urma induce tulburari in comportamentul alimentar.

     Daca esti stressat, efectueaza o scurta perioada dintr-o activitate destresanta – efort fizic, intelectual, hobby, etc. – abia apoi, intr-o stare de calm relativ, treci la masa!

 

 5. Consumul de alcool in timpul mesei nu-i tocmai indicat! Alcoolul aduce multe calorii si este prima substanta metabolizata energetic de catre celulele organismului. Restul se vor depune daca sunt insotite de mult alcool!

     Limiteaza-te la cca 125 ml vin rosu, care contine máximum 15 g de alcool pur dar care, mai este insotit si de resveratrol…

 

Surse: naturomedica.ro, dietas.net, semneletimpuluio.ro (foto)

 

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.