Stiati ca … femeile nascute prin cezariana pot fi predispuse la obezitate si diabet?!

Stiati ca ... femeile nascute prin cezariana pot fi predispuse la obezitate si diabet?!

Acest studiu sugerează că femeile născute prin cezariană pot avea un risc mai mare de a fi obeze și de dezvoltare a Diabetului Zaharat tip 2 în timpul vieții adulte decât cele născute pe cale naturală.

 

Într-un studiu de cohortă – coordonat de  Chavarro J.E. de la Departamentul de Nutriție Harvard, Boston – Massachusette si publicat in JAMA Network la 13 aprilie – și efectuat pe 33 226 de femei, s-a arătat că cele născute prin cezariană au cu 11% mai multe șanse să devină obeze la vârsta adultă și un risc cu 46% mai mare de a dezvolta Diabet Zaharat de tip 2 decât cele născute pe cale naturală. 

Această analiza statistică a fost efectuată între iunie 2017 și decembrie 2019.

Nota noastră:  Stilul de viată al ambilor viitori părinți (în perioada preconceptuală) și mai ales cel al mamei din perioada de sarcină pot lăsa și ele amprente importante asupra calității viitorului bebeluș, mai apoi adult. De aceea, tot mai multi specialiști sunt de acord că – pe lângă vizita preconcepțională la medicul de specialitate – o eventuală consiliere de lifestyle incluzând nutriția și suplimentarea micronutrițională a ambilor viitori părinți poate veni cu beneficii importante. Si din aceste motive, în ultimele două decenii au apărut preparate micronutriționale precum PREGNOTREND pentru femei și SPERMOTREND pentru bărbați, care – adăugate suplimentar alimentației – îi îmbunătățesc acestei compoziția tocmai în acei micronutrienți care asigură o optimă funcționare a aparatelor reproducătoare ale celor doi parteneri. Astfel, se oferă condițiile cele mai bune pentru ca aceștia să pună la dispoziția viitorului bebeluș cel mai bun material genetic de care sunt capabili.

Echipa Farmacia Ortomoleculară

Surse: farmaciaortomoleculara.ro , jamanetwork.com , foto – desprecopii.com

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.