Stiati ca…ieri a fost emisa o informare asupra unor antibiotice si a riscului cardiac pe care-l pot aduce ?!

Stiati ca...ieri a fost emisa o informare asupra unor antibiotice si a riscului cardiac pe care-l pot aduce ?!

 

 

Astfel, conform institutiei respective, administrarea acestor antibiotice poate fi grevata de unele reactii adverse severe sau de riscuri de care medicii si pacientii ar trebui sa fie constienti si la care sa fie foarte atenti.

 

 

 

Stiati ca…ieri a fost emisa o informare asupra unor antibiotice si a riscului cardiac pe care-l pot aduce ?!

 

 

Aseara 15 octombrie, Agentia Nationala de Securitate a Medicamentului din Franta a emis o informare – atat pentru medici cat si pentru pacienti – cu privire la profilul de siguranta al administrarii pe cale generala (orala, parenterala) a unor antibiotice.

 

Astfel, conform institutiei respective, administrarea acestor antibiotice poate fi grevata de únele reactii adverse severe sau de riscuri de care medicii si pacientii ar trebui sa fie constienti si la care sa fie foarte atenti. Este vorba de:

 

–        Tendinopatie (durere, inflamatie, ruptura de tendoane).

 

 

–        Tulburari ale ritmului cardiac.

 

–        Neuropatie periférica.

 

–        Fotosensibilitate.

 

–        Alte reactii severe dar mai rare precum: convulsii, manifestari neuropsihiatrice inclusiv cu tendinta la sinucidere, tulburari ale vederii, reactii cutanate buloase severe, etc.

 

 

Aceasta alerta de informare a fost emisa pentru antibioticele din clasa chinolonelor precum ofloxacina, ciprofloxacina, pefloxacina, enoxacina, norfloxacina, lomefloxacina, levofloxacina, moxifloxacina, acid pipemidic si flumequina. Evident si pentru tóate prepáratele comerciale care le contin.

 

Aceste antibiotice sunt tot mai prescrise in diferite tipuri de infectii dar mai ales in cele urinare, genitale, intestinale, ORL, pulmonare, etc.

 

Reactiile adverse pot apare inca din prímele 48 de ore de expunere si pot dura pana la cateva luni dupa incetarea tratamentului. Mai mult, pot apare ca urmare a administrarii si unei singure doze – citeaza sursele noastre franceze.

 

Nota noastra – intotdeauna nevoia de antibiotic si alegerea lui trebuie stabilita de medicul ce cunoaste si astfel de aspecte.

Uneori, administrarile prelungite sau repetate de antibiotice pot fi preintampinate prin metode dietetice sau nutritionale. Spre exemplu, de foarte multe ori, chinolonele sunt administrate pacientilor cu infectii recidivante ale tractului urinar (infectii urinare) care foarte frecvent se datoreaza microbului Coli. In aceste cazuri, profilaxia recidivelor se poate face intr-un mod exceptional de eficient si fácil prin educarea pacientului spre a bea multe lichide coroborata cu adaogarea in dieta sa zilnica a cate 30 ml dimineata si 30 ml seara din https://www.farmaciaortomoleculara.ro/suc-mama-de-merisor-canadian-cranberry-afine-rosii-rabenhorst-330ml-p141.

 

Succes!

 

© Farmacia Ortomoleculara. Acest articol este proprietatea A&A NATUROMEDICA BIO-DIETETIC GROUP SRL si va este prezentat de www.farmaciaortomoleculara.roArticolul poate fi reprodus sau postat de catre Dvs. atata vreme cat aceasta se face netrunchiat, afisand-se integral link-urile si denumirea site-ului nostru.

 

Surse: ansm.sante.fr , rabenhorst.de , farmaciaortomoleculara.ro , medisite.fr (foto).

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.