Stiati ca … in caz de diaree trebuiesc evitate aceste alimente?!

Stiati ca ... in caz de diaree trebuiesc evitate aceste alimente?!

 

Eliminarea acestor alimente este extrem de utila in diareeile acute! In functie de severitate, retinerea de la aceste alimente poate merge de la partiala lor evitarea pana la eliminarea drástica.

 

  

In oricare situatie de diaree acuta fibrele, grasimile, alimentele acide si cele care cresc activitatea intestinala trebuiesc evitate sau eliminate. Intre acestea enumeram:

 

 

  •   Fructele si legumele care, bogate fiind in fibre, au tendinta de a accelera tranzitul intestinal. Aceasta tendinta este cu atat mai pronuntata cu cat ele sunt mai putin preparate termic.

 

  • Carnurile rosii deoarece sunt grase si mai greu de digerat.

 

  • Cerealele bogate in fibre (ovazul, hrisca, graul, produsele integrale de cereale, etc.).

 

  • Leguminoasele precum lintea, nautul, fasolea, etc. fiind extrem de bogate in fibre.

 

  •  Laptele si produsele lactate trebuie reduse drastic datorita continutului lor in lactoza. Se pot consuma mai rar, dar cel mai bine este inlocuirea lor cu variante vegetale sau animale delactozate.

 

 

Eliminarea acestor alimente este extrem de utila in diareeile acute! In functie de severitate, retinerea de la aceste alimente poate merge de la partiala lor evitarea pana la eliminarea drástica.

 

In cazurile de diaree crónica (scaunele moi ce se mentin mai mult de 4 – 6 saptamani) regimul alimentar ar trebui particularizat, el construindu-se in functie de afectiunea ce provoaca diareea si de tratamentul acesteia.

 

© Farmacia Ortomoleculara. Acest articol este proprietatea A&A NATUROMEDICA BIO-DIETETIC GROUP SRL si va este prezentat de www.farmaciaortomoleculara.ro . Articolul poate fi reprodus sau postat de catre Dvs. atata vreme cat aceasta se face netrunchiat, afisand-se integral link-urile si denumirea site-ului nostru.

 

Surse: medisite.fr , esanatos.com (foto) .

 

 

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.