Stiați că … Institutul pentru Cercetarea Gripei din Sankt Petersburg, Rusia studiază o moleculă naturală împotriva COVID-19?!

Stiați că ... Institutul pentru Cercetarea Gripei din Sankt Petersburg, Rusia studiază o moleculă naturală împotriva COVID-19?!

Înca din 2016, Rusia a luat în calcul activitatea acestui compus împotriva unei game largi de virusuri, inclusiv coronavirusul SARS.

 

Specialiști ai Institutului de Cercetare a Gripei ”A.A. Smorodințev”din Sankt Petersburg – Rusia, au efectuat o analiză detaliată a publicațiilor cu privire la activitatea antivirală a acidului glicirizic, într-un preambul al studiilor clinice ce posibil vor debuta în urmatoarea perioadă. Acestea – mai multe la număr – ar pute fi destinate studierii atât in vitro cât și in vivo (inclusiv pe voluntari umani) a mecanismelor, eficacității și tolerabilității acestei molecule naturale în lupta cu SARS-Cov2.

Înca din 2016, Rusia a luat în calcul activitatea acestui compus (Zarubaev V.V., Anikin V.B., Smirnov V.S. Activitatea antivirală a acizilor glicirretic și glicirizic. Infecție și imunitate. – T. 6, – Nr. 3. – p. 199– 206,) denumit acid glicirizinic, împotriva unei game largi de virusuri, inclusiv coronavirusul SARS, virusurile herpetice, unele virusuri gipale și multe altele. Până în prezent, au fost descrise diferite tipuri de activități biologic active ale acidului glicirizic (antiinflamatorii, analgezice, anti-alergice, hipo-lipidemiante, antioxidante, hepatoprotectoare, imunotrope, antimicrobiene și antitumoare) însă cele mai importante – de departe – par a fi cele ale modulării imunității antivirale. Încă din 2003, când s-a dovedit că coronavirusurile sunt capabile să provoace o infecție letală la oameni, ducând la dezvoltarea unui sindrom respirator acut sever (SARS), a fost demonstrat si efectul inhibitor al acidului glicirizic pe culturile celulare infectate cu SARS. Acest efect s-a dovedit a fi mai pronunțat decât cel al unor molecule antivirale sintetice precum ribavirina, 6-azauridina, pirazofurin.

Potrivit experților de la Institutul de Cercetare a Gripei, proprietățile protectoare ale acidului glicirizic în cazul infecțiilor virale poate fi asociat unuia sau unei combinații dintre cele trei mecanisme: efect antiviral direct, activitate de imunomodulare și efect asupra proceselor și componentelor celulare necesare pentru penetrarea și reproducerea virală normală. Conlucrarea acestor mecanisme ar putea face ca acidul glicirizic să fie un instrument unic, capabil să exercite un efect antiviral în multe tipuri de patologii virale. Specialiștii Institutului subliniază ideea ca, această moleculă ar putea să fie o componentă a unei terapii antivirale complexe care merită a fi studiată îndeamănunt în contextul acestei pandemii COVID-19.

Dealtfel și în China, un studiu randomizat ce a si inceput în martie la Spitalul Universitar din Wuhan – China, va evalua eficienta si siguranta asocierii administrarii orale de acid glicirizinic si vitamina C la pacientii cu pneumonie COVID-19.

Nota noastră: Încă de la începutul pandemiei la nivelul Europei, consilierul nostru științific a militat pentru utilizarea acidului glicirizinic asociat la alți micronutrienți cu potențial antiinflamator și imunomodulator în prevenirea și tratamentul infecției COVID-19.

 Acidul glicirizinic (molecula conținuta de VIUSID) și o sare a sa – glicirizinatul de amoniu (compus conținut de OCOXIN Solutie Orala) sunt extrase din radacina plantei Glycyrrhiza glabra și au fost folosite de ceva timp în tratamentul afecțiunilor virale.

 

Echipa Farmacia Ortomoleculară

Surse: oncoxin.ru , farmaciaortomoleculara.ro , sobaka.ru (foto)

 

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.