Stiati ca…pentru a obtine efectele maxime in diferite tesuturi (piele, muschi, articulatii, etc.) trebuie sa folositi colagenul hidrolizat la mase moleculare diferite?!

Stiati ca...pentru a obtine efectele maxime in diferite tesuturi (piele, muschi, articulatii, etc.) trebuie sa folositi colagenul hidrolizat la mase moleculare diferite?!

“… Din punctul de vedere al colagenului, am invatat foarte bine un lucru de cand activez ca Nutritionist Dietetician in acest Centru, sub coordonarea Dr. Horatiu Albu. Si anume ca, pentru a obtine cele mai bune efecte trebuie sa folosesti exact colagenul hidrolizat la dimensiunile optime si sa-i potentezi actiunea in tesuturile pe care le tintesti asociindu-l cu micronutrientii ortomoleculari sinergici. Daca nu faci aceasta, lucrurile probabil ca vor merge, insa nu la fel de repede si bine…si de obicei, cu costuri mult mai mari!”

 

Colagenul este principala proteina structurala gasita in spatial extracelular si reprezinta cea mai importanta proteina a tesutului conjunctiv al maniferelor. In cazul omului, aproximativ 35% din cantitatea totala de proteine din organism este colagenul. El predomina in constructia tesuturilor fibroase (tendoanele, articulatii, ligamentele sau pielee) dar este si un constituient important al corneei, vaselor de sange, intestinelor, spatiilor intervertebrale, dentinei. Mai mult, este majoritar si in tesutul muscular.

Organismul produce in mod natural colagen din anumiti precursori si cu ajutorul anumitor enzime a caror activitate este reglata si de unii micronutrienti. Pana la varsta de 30 de ani, productia este maxima si apoi scade treptat astfel incat, in timp, necesarul de colagen al organismului pentru inlocuirea celui uzat nu mai poate fi acoperit de cel nou produs. Dar nivelul de productie al colagenului nu este tributar doar varstei ci este afectat si de alti factori externi precum poluarea, fenomenele care conduc la productia exagerata de radicalii liberi in organism, fumatul, consumul excesiv de carbohidrati cu indice glicemic mare sau expunerea intensa la soare, lipsa anumitor nutrienti (precursori de colagen) si micronutrienti (reglatori ai sintezei de colagen). Si iata cum, odata cu convergenta trecerii timpului cu factorii din mediu, sinteza colagenului – aceasta proteina esentiala pentru functionarea corecta a majoritatii structurilor si tesuturilor din organism – scade in mod accelerat, aducand multe dintre semnele, simptomele si afectiunile caracteristice avansarii in etate.

Pentru a preintampina aceste afectari si pentru a le minimiza efectele trebuie sa ne asiguram de eficientizarea capacitatii restante de sinteza de colagen pe care o mai are organismul. De cele mai multe ori – la Centrul nostru ne consiliem pacientii in vederea sporirii in dieta a nutrientilor necesari optimizarii acestei sinteze astfel incat sa ne asiguram de creearea celor mai bune conditii pentru prelungirea starii de sanatatea si frumusete specifica tineretii.

Noi utilizam mai multe tipuri de suplimentari cu diverse tipuri de colagen, functie de aparatele si sistemele care dau semne de imbatranire si pe care dorim sa le sustinem. Unele retete actioneaza mai bine decat altele asupra tesuturilor pe care dorim sa le tintim, altele tintesc indeosebi un mecanism si – in final – unele sunt concepute sa indeplineasca o plaja mai mare de actiuni.

Spre exemplu, formula folosita de noi FORTICOLL® Fortigel – este de utilizare mai universala – si contine o formula (ce aduce atat biopeptidele de colagenul cat si micronutrientii sinergici acestora) ce este utila in mod deosebit persoanelor care au fost imobilizate si isi reiau activitatea fizica. Este construita indeosebi pentru ajutand orgnaismul in recuperarea osteo-musculo-articulara. Din acest motiv, poate fi potrivit si pentru persoanele care exercita activitate fizica intensa sau diferite tipuri de sport. Peptindele de colagen continute de FORTICOLL® Fortigel, sunt obtinute printr-o degradare enzimatica specifica, obtinandu-se fractii cu dimensiuni egale, ceea ce le garanteaza biodisponibilitatea atat pentru imbunatatirea mentinerii fortei musculare cat si pentru mentinerea elasticitatii diferitelor segmente precum oasele, cartilagele articulare, pielea, ligamentele si tendoanele.

Cu beneficii la fel de atractive vine si FORTICOLL® Marin, dar acesta ofera dipeptide si tripeptide (cu greutate moleculara mai mica) si obtinute prin hidrolizarea, extractia si concentrare din pielea si scheletul pestilor marini! Aceste peptide, impreuna cu cortegiul lor de micronutrienti sinergici au o biodisponibilitate foarte mare si isi indreapta efectele mai ales in vederea ameliorarii si eliminarii durerilor articulare care au fost supuse uzurii odata cu trecerea timpului si suportarii unei greutati corporale excesive!

Un fapt mai putin luat in considerare este acela ca activitatea fizica sustinuta este un intens consumator de nutrienti energetici si plastici, de micronutrienti, precum si un intensificator al proceselor care au la baza producerea radicalilor liberi care imbatranesc rapid anumite structuri celulare. Astfel, pentru ca persoanele care practica constant sport, au un ritm metabolic mai accelerat si o regenerare celulara mai rapida care “secatuiesc” resursele functionale ale organismului, acestea au nevoi mai mari pentru a completa deficitul din anumiti nutrienti. In lipsa acestora, fenomenele de imbatranire ar veni precoce iar pana atunci nici functionalitatea aparate si sistemelor implicate nu va mai fi la cote optime. Pentru aceste persoane folosim reteta FORTICOLL® Sport. Este construita pentru a facilita metabolismul energetic si cel al proteinelor, cu scopul cresterii randamentului si performantei sportive. Colagenul continut de aceasta reteta este hidrolizat pana la dimensiunea de peptide esentiale pentru o absorbtie rapida si pentru cea mai inalta biodisponibilitate inalta, in vederea potentarii formarii de masa musculara. In FORTICOLL® Sport eficienta inglobarii musculare este optimizata prin aditia unor nutrienti sinergici, considerati esentiali in recuperarea post-efort si intretinerea sportivilor, precum L-carnitina, Taurina, Qoenzima Q10, Vitamina K2, Vitamina D3, Zincul, Folatii, Calciul, Magneziul precum si alte componenete care tintesc nevoile sportivilor.

Atunci cand dorim sa minimalizam efectele vizibile ale imbatranirii, putem opta pentru un colagen conceput special pentru dietele antiage si de slabire, denumit FORTICOLL® Piele&Par si care combina peptidele bioactive de colagen cu vitamine (C, E si Biotina), Zinc, L-cistenia, Coenzima Q10, Acid hialuronic si extracte vegetale (din Aloe vera si seminte de struguri). Deoarece colagenul este si cel mai important component structural al pielii el devine responsabil si de elasticitatea, hidratarea si aspectul acesteia. Intotdeauna, imbatranirea implica si pierderi ale acestei proteine in derm – stratul profund al pielii – unde este extrem de greu sa patrunda produsele cosmetice cu colagen. Din acest motiv, acesta trebuie aportat pe cale interna prin alimentatie. FORTICOLL® Piele&Par face acest lucru si duce la diminuarea sau eliminarea ridurilor si imbunatatirea semnificativa a elasticitatii si hidratarii pielii. Il folosim foarte frecvent mai ales la doamnele trecute de 30 – 35 de ani care pierd rapid in greutate si la care pielea nu mai poate sa-si revina atat de repede urmand numai alimentatia uzuala.

Evident, pentru cazulire mai speciale, cu dureri osteoarticulare importante folosim un alt tip de preparat, extrem de special, care da rezultate spectaculare, dar acela nu-l voi destainui in acest scurt articol.

Din punctul de vedere al colagenului, am invatat foarte bine un lucru de cand activez ca Nutritionist Dietetician in acest Centru, sub coordonarea Dr. Horatiu Albu. Si anume ca, pentru a obtine cele mai bune efecte trebuie sa folosesti exact colagenul hidrolizat la dimensiunile optime si sa-i potentezi actiunea in tesuturile pe care le tintesti asociindu-l cu micronutrientii ortomoleculari sinergici. Daca nu faci aceasta, lucrurile probabil ca vor merge, insa nu la fel de repede si bine…si de obicei, cu costuri mult mai mari!

 

Nutritionist Dietetician Lorena Crisan – Centrul de Dietetica, Nutritie Integrativa si Medicina Complementara “Dr. ALBU”

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.