Stiati ca…”Prajitul light” este singurul tip de prajeala cu impact negativ neglijabil asupra sanatatii?!

Stiati ca..."Prajitul light" este singurul tip de prajeala cu impact negativ neglijabil asupra sanatatii?!

 

Mai toti dintre noi cunoastem ca prajitul alimentelor este una dintre modalitatile cele mai nesanatoase de a gati! Si aceasta mai ales datorita calitatii proaste a uleiurilor utilizate si a transformarilor chimice pe care le induc temperaturile mari de gatire atat in compozitia uleiului cat si a alimentului gatit.

Dar nu este totdeauna asa! “Prajeala light” utilizata maximum de 1 – 2 ori pe saptamana pare a avea un impact negativ cu totul neglijabil asupra sanatatii daca uleiul este cel potrivit si nu este refolosit.

 

 

“ …Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o prajeala pentru a fi considerata „light”?

 

Conditia I – alegeti pentru prajit un aliment sarac in grasimi saturate si vegetale hidrogenate, continatoare de forme izomerice trans. Astfel, exemple de alimentele care pot fi „prajite light” sunt: carnurile slabe (inclusiv muschiuletul de porc), pestele si fructele de mare, fructele, legumele, verdeturile, tofu, etc.).

 

Conditia II – alegeti un ulei cu “punct de ardere/ fumigatie” foarte inalt. Deja, dietetica premium ne pune la dispozitie asa numitele „uleiuri albe” special concepute pentru gatitul la temperaturi mari ( Ex. https://www.farmaciaortomoleculara.ro/ulei-presat-la-rece-pentru-prajit-vitaquell-500ml-p999).

 

Conditia III – prajiti bucati subtiri din alimentul ales, maximum 3 – 5 minute intr-o cantitate mica de ulei. Daca ramane ulei, nu-l mai utilizati la o noua reancalzire! In cazul legumelor Julien, folositi tigaia Wok ce asigura scurgerea buna a uleiului din legume…” – Dr. Albu Horatiu

 

“Prajeala light” utilizata maximum de 1 – 2 ori pe saptamana pare a avea un impact negativ cu totul neglijabil asupra sanatatii daca uleiul este cel potrivit si nu este refolosit.

 

 

© Farmacia Ortomoleculara. Acest articol este proprietatea A&A NATUROMEDICA BIO-DIETETIC GROUP SRL si va este prezentat de www.farmaciaortomoleculara.ro . Articolul poate fi reprodus sau postat de catre Dvs. atata vreme cat aceasta se face netrunchiat, afisand-se integral link-urile si denumirea site-ului nostru.

 

 

Surse: vitaquell.de ,  https://www.farmaciaortomoleculara.ro/sarea-probabil-un-inamic-tacut-si-pentru-tine-a388 , authoritynutrition.com .

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.