Știați că … SARS-Cov2 nu se transmite numai prin picăturile respiratorii?!

Știați că ... SARS-Cov2 nu se transmite numai prin picăturile respiratorii?!

Într-o lucrare publicată ieri de la Institutul Național pentru Controlul și Prevenirea Bolilor Virale, Beijing – China, s-a arătat că virusul poate fi transmis și prin alte moduri.

 

Pentru diagnosticul infecției SARS-Cov2, coronavirusul care poate produce COVID-19, se folosește uzual rRT-PCR (rPCR în timp real) pe șantioanele recoltate prin tamponarea nasofaringiană a pacienților suspectați.

Într-o lucrare publicată ieri, 12 mai, în JAMA de către Wang W. et al. de la Institutul Național pentru Controlul și Prevenirea Bolilor Virale, Beijing – China, s-a arătat că virusul poate fi detectat și în alte locuri sau fluide ale organismului, ceea ce indică clar și faptul că poate fi transmis și prin alte moduri decât cel al picaturilor respiratorii Pfluger. Întreaga lucrare o puteți citi în fișierul atașat.

Nota noastra: deoarece nu se poate predicționa cu precizie răspunsul la tratamentul medical, inclusiv de terapie intensivă al persoanelor cu COVID-19 și nici perioada de imunoprotecție pe care o aduce trecerea prin boală, cea mai bună variantă ar fi sa evităm pe cât se poate îmbolnăvirea. Până în momentul în care imunitatea efectivelor sau un  eventual vaccin vor reuși să limiteze posibilitatea contactelor cu eventualii purtători de SARS-Cov2, considerăm că cea mai bună variantă complementară de a ține departe COVID-19 de noi este compusă din urmatoarea interventie de lifestyle:

  • Igienă riguroasă.
  • Măsuri de distanțare socială.
  • Suplimentarea zilnică cu doze nu extrem de mari (2000 – 4000 ui) de Vitamina D3.
  • Si mai ales suplimentarea cu 1 – 2 doze zilnice de VIUSID.

 

Echipa Farmacia Oromoleculara

Surse: jamanetwork.com , farmaciaortomoleculara.ro.

Descarcă fișiere:

Wang et al. Jama. Mai 20202

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.