Stiati ca… Spirulina bio – atunci cand este utilizata in cantitatile adecvate – poate fi extrem de utila ca factor de detoxifiere pentru metalele grele si POP!?

Stiati ca... Spirulina bio - atunci cand este utilizata in cantitatile adecvate - poate fi extrem de utila ca factor de detoxifiere pentru metalele grele si POP!?

“…Insa, poate cea mai importanta proprietate a pulberii de spirulina Bio NaturGreen – si pentru care o si utilizam cel mai mult in Centrul nostru – este aceea ca ajuta extrem de mult in curele de detoxifiere, fiind unul dintre cele mai importante alimente cu proprietati adsorbante de toxice intestinale precum POP (Poluanti Organici Persistenti – molecule liposolubile cu efect de disruptie endocrina, de obicei) si mai ales metale grele…”

 

 

Spirulina, poate fi considerat literalmente cel mai nutritiv aliment de pe planeta! Spre exemplu 10 g de pulbere de spirulina Bio NaturGreen vine cu aproape 40 Kcal, acestea fiind oferite de aproape 2 grame de carbohidrati, 0,4 grame de acizi grasi (avant acizi grasi si de tip omega 6 cat si omega 3 intr-un raport de 1,5:1 cu un important continut de acid gama-linolenic  – cunoscut pentru efectul sau antiinflamtor) si 6,3g de proteine complete, comparabile ca si compozitie in aminoacizi cu cele din albusul de ou. Chiar si numai 10 g din acest produs aduce cantitati importante de Niacina – Vitamina B3, Piridoxina – Vitamina B6 si Fier dar si procente demne de luat in considerare de Tiamine – Vitamina B1, Riboflavina – Vitamina B2 si cupru. Pe langa acesti nutrienti – care se gasesc in cantitati mai importante – spirulina bio contine majoritatea nutirentilor necesari functionarii normale a organismului. Prin bogatia sa fitonutritionala spirulina bio are un exceptional efect antioxidant, lupta impotriva radicalilor liberi care incearca denaturarea ADN nuclear dar totodata participa si la inhibarea inflamatiei.

Exista numeroase evidente stiintifice care demonstreaza efectele sale in scaderea a LDL-colesterolului si cresterea a colesterolului HDL. Un studiu destul de recent a concluzionat ca adaugarea unui singur gram de spirulina bio in dieta zilnica a condus la scaderea trigliceridelor cu 16,3% si a colesterolului LDL cu 10,1%.

Foarte mult a fost studiata si la pacientii diabetici, un studiu indicaand imbunatatiri semnificative ale markerilor glicemici la administrarea a doar 2g de spirulina bio pe zi. Mai mult, administrarea la pacientii cu Diabet Zaharat de tip 2 de doze asemanatoare celor utilizate in Centrul nostru, – adica de 8g /zi – a redus considerabil markeri martori ai stresului oxidativ si a condus l crestera nivelului antioxidant sangvin. In cateva lucrari, spirulinei bio i s-au descris efecte similare metforminul, unul dintre cele mai utilizate antidiabetice la scara globala.

Numeroase reviste de specialitate releva atat proprietati anticarcinogenetice ale spirulinei cat si potentiale veleitati in tratamentul suportiv a unor forme de cancer. Intr-un studiu in care s-au urmarit efectele administrarii a  cate 1g de spirulina pe zi timp de un an la pacientii cu cancere orale, s-a inregistrat o regresie cu 45% mai mare a leziunilor la cei care au primit spirulina fata de doar 7% la cei din grupul control.

Foarte multe lucrari documenteaza efectele ameliorative ale administrarii pulberii de spirulina la pacientii cu hipertensiune arteriala, la cei cu rinita alergica, la cei cu forta musculara si capacitate de efort scazuta!

Insa, poate cea mai importanta proprietate a pulberii de spirulina Bio NaturGreen – si pentru care o si utilizam cel mai mult in Centrul nostru – este aceea ca ajuta extrem de mult in curele de detoxifiere, fiind unul dintre cele mai importante alimente cu proprietati adsorbante de toxice intestinale precum POP (Poluanti Organici Persistenti – molecule liposolubile cu efect de disruptie endocrina, de obicei) si mai ales metale grele. Pentru a-si indeplini aceasta functiune, spirulina trebuie utilizata in cantitati mai mari decat cele uzual prescrise si trebuie sa a fie in mod obligatoriu Bio. Daca nu este bio, probabil nu va avea actiune pe detoxifiere ba mai mult, poate veni ea insasi cu mari cantitati de metalele grele si poluantii organici persistenti pe care are marele dar sa ii “recolteze” din mediul de cultura. O spirulina care nu este bio, poate deveni in anumite conditii chiar si periculoasa…

 

Nutritionist Dietetician Lorena Crisan – Centrul de Dietetica, Nutritie Integrativa si Medicina Complementara “Dr. Albu”

Nota Administrator: Pulberea de Spirulina Bio si Comprimatele de Spirulina Bio de la Bio NaturGreense pot comanda pe site-ul nostru. 

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.