Stiati ca…SPONDILOZA CERVICALA are ca si principale simptome…?!

Stiati ca...SPONDILOZA CERVICALA are ca si principale simptome...?!

 

 

… in functie de stadiul evolutiv poate beneficia de tratament nutritional, medical, kineto si fizioterapic sau chirurgical. Tratamentul nutritional consta in introducerea in utilizarea zilnica a preparatelor…

 

 

 

Stiati ca…SPONDILOZA CERVICALA are ca si principale simptome…?!

 

 

Spondiloza cervicala este o afectiune extrem de frecventa, reprezentata de o conditie degenerativa a coloanei vertebrale cervicale in care sunt afectate – in principal – corpurile vertebrale, discurile intervertebrale si continutul canalului medular (maduva si radacinile nervoase) de la nivelul gatului.

 

Principalele simptome pe care le resimte persoana afectata pot fi reprezentate de:

 

1.     Dureri, senzatie de arsura si cracmente (scartaituri si pocnituri osoase) la nivelul gatului.

 

2.     Dureri ale partii posterioare ale capului, cefei, care se pot prelungi pana la nivelul urechilor si conducand la acea forma de durere de cap denumita “in casca”. Uneori, aceasta se asociaza cu senzatia de “nisip in ochi”.

 

3.     Amorteala si furnicaturi intre umarul si degetele unuia sau ambelor brate.

 

4.     Rigidizarea in timp a gatului. Astfel, daca la inceput aceasta apare mai ales pentru miscarile de rotatie (stanga – dreapta) cu timpul se extinde si la miscarile de flexie-extensie, persoana afectata nemaiputand sa-si miste gatul.

 

 5.     Aparitia osteofitelor, niste excrescente osoase denumite si “ciocuri de papagal” la nivelul articulatiilor dintre oasele ce formeaza coloana cervicala. La miscarile mai importante ale capului pot apare ameteli datorita faptului ca aceste osteofite pot comprima anumite artere, micsorand astfel fluxul sanguin catre creier. In faze avansate ale afectiunii, daca osteofitele sunt mari si dezvoltate spre anterior, pot aduce tulburari de inghitire.

 

Spondiloza cervicala, in functie de stadiul evolutiv poate beneficia de tratament nutritional, medical, kineto si fizioterapic sau chirurgical.

 

Tratamentul nutritional consta in introducerea in utilizarea zilnica a preparatelor dietetice special destínate imbunatatirii productiei si protectiei cartilajului ( Ex., cate 1 plic/zi de https://www.farmaciaortomoleculara.ro/folrex-plicuri-x-30-plic-p40 ) si a alimentelor cu proprietati antiinflamatorii marcate precum 2 linguri de https://www.farmaciaortomoleculara.ro/ulei-virgin-nerafinat-din-seminte-de-in-vitaquell-250ml-p512 si o lingurita de https://www.farmaciaortomoleculara.ro/pulbere-de-curcuma-bio-lebensbaum-50g-p349 asociate la grija pentru o buna hidratare. Insa aceste masuri nutritionale sunt valabile pentru imbunatatirea functionabilitatii si structurii tuturor articulatiilor organismului si un numai…

 

 

© Farmacia Ortomoleculara. Acest articol este proprietatea A&A NATUROMEDICA BIO-DIETETIC GROUP SRL si va este prezentat de www.farmaciaortomoleculara.ro. Articolul poate fi reprodus sau postat de catre Dvs. atata vreme cat aceasta se face netrunchiat, afisand-se integral link-urile si denumirea site-ului nostru.

 

Surse: catalysis.es , farmaciaortomoleculara.ro , sfatulmedicului.ro , medisite.fr , wikihow.com (foto) .

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.