Știați că … sprintul actual în dezvoltarea terapiilor anti SARS-Cov2 are ca principal aliat tot un virus?!

Știați că ... sprintul actual în dezvoltarea terapiilor anti SARS-Cov2 are ca principal aliat tot un virus?!

Sprintul pentru oprirea pandemiei s-ar putea baza pe eforturile dure a unor echipe de specialiști de a vizualiza proteinelele SARS-CoV-2 și de a utiliza aceste imagini pentru proiectarea medicamentelor și a vaccinurilor – titrează Nature la finalul săptămânii trecute.

În 10 ianuarie 2020 genomul complet al coronavirusului Wuhan a fost postat online. În întreaga lume, au apărut notificări pe dispozitivele mobile ale principalilor oameni de știință care își mai încrucișaseră demult săbiile cu coronavirusul SARS din 2003 și apoi cu MERS în 2012.

„Știam întotdeauna că va reveni. Asta ne-a arătat istoria.”, spune Prof. Mesecar, Șeful Departamentului de Biochimiei la Universitatea Purdue din West Lafayette, Indiana – citat de Nature. El petrecuse 17 ani studiind coronavirusurile, iar genomul noului virus îi părea foarte familiar. La prima vedere, profesorul a spus: „Este același cu SARS.” . Nu s-a înșelat mult!

Decelarea structurilor proteice virale se face încă prin procedee sofisticate, iar descoperirea fiecăreia dintre cele necunoscute până atunci poate dura luni, chiar ani. Din fericire, multe dintre proteine noului coronavirus sunt familiare și au o asemănare de 70-80% cu SARS-CoV-1, care a provocat focarul SARS din 2003. Așa că – cel puțin în parte și pornind de la experiența SARS-CoV-1 – se poate prezice care dintre inhibitorii existenți ar putea bloca proteinele asemănătoare SARS-CoV-1 din actualul SARS-CoV-2. Șansa de a avea un aliat trebuie neapărat exploatată!

Nota nostră: deoarece nu se poate predicționa cu precizie răspunsul la tratamentul medical, inclusiv de terapie intensivă al persoanelor cu COVID-19, cea mai buna varianta ar fi sa evităm pe cât se poate îmbolnăvirea. Până în momentul în care imunitatea efectivelor sau un  eventual vaccin vor reuși să limiteze posibilitatea contactelor cu eventualii purtători de SARS-Cov2, considerăm că cea mai bună variantă complementară de a ține departe COVID-19 de noi este compusă din urmatoarea interventie de lifestyle:

  • Igienă riguroasă.
  • Măsuri de distanțare socială.
  • Suplimentarea zilnică cu doze nu extrem de mari (2000 – 4000 ui) de Vitamina D3.
  • Si mai ales suplimentarea cu 1 – 2 doze zilnice de VIUSID.

 

Echipa Farmacia Oromoleculara

 Surse: nature.com , farmaciaortomoleculara.ro . nature.com (foto)

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.