Stiati ca …unele preparate folosite in combaterea malariei ar putea preveni infectia SARS-Cov2?!

Stiati ca ...unele preparate folosite in combaterea malariei ar putea preveni infectia SARS-Cov2?!

Doua preparate – hidroxiclorquina (eliberabil prin prescriptie medicala) si Viusid (care nu necesita prescriptie) sunt disponibile si in zonele unde malaria nu mai este endemica, dar se utilizeaza in alte scopuri (boli autoimune, deficiente imunitare, boli virale acute si cronice, etc.)

 

Unul dintre preparatele utilizate pe scara larga impotriva malariei – hidroxicloroquina / cloroquina – este foarte ieftin si destul de utilizat acum pe plan mondial pentru tratamentul COVID-19. Unele date ne arata ca 40% dintre medicii implicati in tratamentul COVID-19 au folosit sau folosesc acest antimalaric chiar daca unele dintre lucrarile de ultima ora aduc dubii asupra eficientei sale ca tratament anti COVID-19. Tot pentru acest preparat exista trialuri in desfasurare care vor arata – intr-o maniera stiintifica indubitabila – daca preparatul poate fi de ajutor in prevenirea infectarii cu SARS-Cov2 si daca beneficiile acestei profilaxii depasesc dezavantajele aduse de potentialele efecte secundare semnificative.

Cu toate acestea, unele state africane mai bogate si in care antimalaricele sunt frecvent utilizate pentru profilaxia si tratamentul paludismului / malariei, recomanda turistilor si rezidentilor utilizarea a doua preparate pentru scaderea probabilitatii de a contacta infectia COVID-19 chiar si in absenta rezultatelor finale a trialurilor clinice incepute in tarile bogate din Emisfera Nordica. Medicii africani considera semnificativa si experienta proprie si cred ca administrarea unor preparate utilizate in managementul malariei ar putea preveni o parte dintre imbolnavirile de COVID-19.

Nota noastra: deoarece nu se poate predictiona cu precizie care dintre persoane se pot infectata, cea mai buna varianta ar fi sa evitam pe cat se poate imbolnavirea. Pana in momentul in care imunitatea efectivelor sau un vaccin vor reusi sa limiteze posibilitatea contactelor cu eventualii purtatori de SARS-Cov2, consideram ca cea mai buna varianta complementara de a tine departe COVID-19 de noi este compusa din urmatoarea interventie de lifestyle:

 

Echipa Farmacia Ortomoleculara

Surse: statsta.com , nartomolecularamibweb.com , farmaciaortomoleculara.ro.

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.