Stiati ca … urmatoarele 7 alimente uzuale micsoreaza dramatic riscul de cancer?!

Stiati ca ... urmatoarele 7 alimente uzuale micsoreaza dramatic riscul de cancer?!

 

 

Actualmente, avem datele necesare care sa ne faca sa tragem concluzii atat asupra alimentelor uzuale care, utilizate frecvent cresc riscul de cancer cat si asupra acelora care scad riscul carcinogenezei.

 

 

 

 

 

Stiati ca … urmatoarele 7 alimente uzuale micsoreaza dramatic riscul de cáncer?!

 

Actualmente, avem datele necesare care sa ne faca sa tragem concluzii atat asupra alimentelor uzuale care, utilizate frecvent cresc riscul de cancer cat si asupra acelora care scad riscul carcinogenezei.

Stiati ca, urmatoarele 7 alimente destul de uzuale micsoreaza riscul de cáncer atunci cand sunt introduse cu regularitate in dieta?

 

 

Fructele si legumele prezente la tóate mesele! Persoanele care consuma cantitati prea mici sau prea rare din aceste alimente au un risc de 1,5 – 2 ori mai mare de a dezvolta cancere. Legumele si fructele Bio (adica provenite din Culturi Agricole Certificate Organic) aduc beneficii in plus.

 

 

Pestele marin gras consumat zilnic sau la doua zile. Persoanele care consuma zilnic circa 80g peste, au un risc cu 31% mai mic de a dezvolta cáncer fata de cei care-l consuma mai putin sau mai rar.

 

 

Broccoli consumat regulat scade incidenta cancerelor colorectal, pulmonar, gastric si mamar (acestea fiind únele dintre cele mai frecvente cancere). Broccoli Bio (adica provenite din Culturi Agricole Certificate Organic) aduc beneficii in plus.

 

 

Ceaiul Verde si mai ales ceaiul Matcha veritabil introdus in dieta zilnica in cantitati de macar 2 g/zi pare sa aduca scaderea incidentei celor mai multe tipuri de cáncer. Raspunzator de aceste efecte pare a fi EGCg (Epigalocatechin 3Galate-ul) polifenolul majoritar din ceaiurile verde veritabile. Cele mai bogate ceaiuri verzi in EGCg sunt cele japoneze (mai ales cele cultívate in regiunea Kyoto-ului) urmate de cele coreene si mai apoi de cele chineze. Ceaiurile verzi indiene sunt mai bogate in cofeina si mai sarace in EGCg. Ceaiurile Matcha Bio (adica provenite din Culturi Agricole Certificate Organic) aduc beneficii in plus. Exemple de foarte buna calitate: https://www.farmaciaortomoleculara.ro/ceai-verde-matcha-ippodo-musubi-no-shiro-cutie-20g-p1111 , https://www.farmaciaortomoleculara.ro/matcha-bio-lebensbaum-30g-p1426 , etc.

 

Uleiurile nerafinate din seminte de in introduse in dieta macar o data la 2 zile, cate 20 ml, imbunatatesc raportul omega 3 vs omega 6 si consecutiv diminua statusul pro-inflamator al organismului promovat de diétele de tip occidental. Ele trebuiesc sa fie virgine/ native sau de prima presare. Niciodata nu se incing! Uleiurile nerafinate Bio (adica provenite din Culturi Agricole Certificate Organic) aduc beneficii in plus! Exemple de foarte buna calitate: https://www.farmaciaortomoleculara.ro/ulei-virgin-de-in-de-prima-presare-la-rece-raw-food-bio-naturgreen-250ml-p855 , https://www.farmaciaortomoleculara.ro/ulei-virgin-nerafinat-din-seminte-de-in-vitaquell-250ml-p512, etc.

 

Semintele de Chia (Salvia hispanica) introduse in dieta zilnica, in cantitate de circa 15 – 20 g, au actiune asemanatoare uleiurilor de in, iar prin bogatia lor in fibre alimentare si acid clorogenic vin si cu alte beneficii suplimentare. Cele mai bune rezultate par a veni din consumul zilnic al “gelului de Chia”. Semintele de Chia Bio (adica provenite din Culturi Agricole Certificate Organic) aduc beneficii in plus! Exemple de foarte buna calitate: https://www.farmaciaortomoleculara.ro/seminte-de-chia-ecologica-bio-naturgreen-225g-p1411 , etc.

 

Pulberea de Spirulina Bio (Arthrospira platensis) – si numai Bio – are o mare aviditate in a absorbi metale grele si Poluanti Organici Persistenti. Introdusa in dieta zilnica a acelor care fac efort fizic / sauna fierbinte / post / consuma ceai verde sau cafea verde veritabila (adica manevre ce conduc la stimularea lipolizei) are capacitatea sa absoarba din intestin si sa elimine pe calea fecalelor compusii toxici eliberati in sange in urma lipolizei si captati de ficat si deversati de acesta in intestin, pe calea secretiei biliare. Cantitatea care ar trebui consumata inainte de aceste etape de lipoliza ar fi cam de 3 – 5 g pentru fiecare 50kg corporale. Exemple de foarte buna calitate: https://www.farmaciaortomoleculara.ro/spirulina-ecologica-bio-naturgreen-180-cpr-p1437 , https://www.farmaciaortomoleculara.ro/pulbere-de-spirulina-bio-naturgreen-cutie-175g-p1357 , etc.

 

 

© Farmacia Ortomoleculara. Acest articol este proprietatea A&A NATUROMEDICA BIO-DIETETIC GROUP SRL si va este prezentat de www.farmaciaortomoleculara.ro . Articolul poate fi reprodus sau postat de catre Dvs. atata vreme cat aceasta se face netrunchiat, afisand-se integral link-urile si denumirea site-ului nostru.

 

 

Surse: farmaciaortomoleculara.ro , meisite.fr , clinicadecancerdetampico.com (foto)

“Food, Nutrition, Physical Activity, and the Prevention of Cancer: a Global Perspective” – W.C.R.F & A.I.C.R.

“European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition – EPIC STUDY” – W.H.O & I.A.R.C.

“VITAL STUDY – Vitamin D and Omega-3 Trial” – Brigham and Women’s Hospital – Boston, Massachusetts an affiliate of Harvard Medical School.

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.