Stiati ca… urmatoarele vegetale ar trebui obligatoriu decojite inainte de a fi consumate?!

Stiati ca... urmatoarele vegetale ar trebui obligatoriu decojite inainte de a fi consumate?!

Am fost obisnuiti cu ideea ca daca utilizam alimentele vegetale impreuna cu coaja lor, beneficiem de mai multe principii nutritive. In unele cazuri – precum fructele rosii de padure, strugurii rosii ecologici, etc. – este adevarat, insa in alte cazuri, consumul alimentului nedecojit este cu totul daunator in timp. Aici, va prezentam un top 3 al alimentelor pe care nu ar trebui sa le mancam cu coaja.

 

Piersicile si merele – mai ales daca provin din culturi conventionale – ar fi minunat sa fie utilizate decojite, insa cele mai “nocive” ar putea deveni urmatoarele:

 

Locul 3

Rosiile – indiferent daca provin din culturi organice sau conventionale. Desi ele sunt pline de vitamine si antioxidanti a caror concentratie se si imbunatateste atunci cand sucul lor este prelucrat termic (de exemplu Bio RABENHORST Suc de Rosii Italiene) trebuie sa stim ca pielita este foarte dificla de digerat si conduce si la o iritare constanta a mucoasei colonice.

 

Locul 2

Morcovii, care desi au pielita plina de vitamine, aceasta este un adevarat depozit de nitrati daca plantele nu provin din culturi organice. Pentru a putea beneficia de bogatia micronutritionala venita din morcovii cu coaja, asigurati-va ca acestia provin din culturi certificate organic (de exemplu Bio RABENHORST Suc de Morcovi de Gradina)

 

Locul 1

Indiferent de provenienta lor (agricultura organica sau conventional) oricare cartof trebuie decojit. Pielita cartofilor contine – pe langa resturi de pesticide extrem de nocive daca provin din agricultura conventionala – si alti compusi naturali care ne aduc prejudicii pentru sanatate.

Sursa: medisite.fr

Echipa Farmacia Ortomoleculara

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.