Stiati cele 7 simptome frecvente ale Spondilozei Cervicale? Ce se poate face intr-o viziune integrativa?!

Stiati cele 7 simptome frecvente ale Spondilozei Cervicale? Ce se poate face intr-o viziune integrativa?!

 

Cam care ar fi sugestiile, intr-o viziune Integrativa, ce ar putea sa va ajute in combaterea Spondilozei Cervicale?

 

 

Stiati cele 7 simptome frecvente ale Spondilozei Cervicale? Ce se poate face?!

 

 

Multi considera ca principala cauza a Spondilozei Cervicale (SP) trecerea timpului peste tesutul cartilaginos cervical, insa nu este cu totul corect. Exista si alti factori ce duc la accelerarea deteriorarii cartilajelor precum: obezitatea, pozitiile vicioase (sezutul prelungit si dormitul in pozitii deficitare), sedentarismul insotit de scaderea tonicitatii musculare, traumatismele, microtraumatismele si nu in ultimul rand – si tot mai citata – alimentatia, mai ales prin carentele micronutritionale care afecteaza mecanismele de refacere a cartilajului articular si stimuleaza statusul pro-inflamator al organismului.

 

 

Care sunt principalele simptome ale SC?

 

 

  1. DUREREA, CRACMENTELE, SCARTAITURILE la mobilizarea gatului!
  2. FURNICATURILE SAU AMORTEALA care se poate intinde de la umeri pana la varful degetelor.
  3. RIGIDITATEA, care mai intai limiteaza miscarile de rotatie (stanga/ dreapta) ale capului si mai apoi si pe cele de flexie si extensie (fata/ spate).
  4. APARITIA OSTEOFITELOR, niste excrescente osoase denumite si “ciocuri de papagal” aparute in zona gatului/ cefei ca urmare a osificarii cartilajelor uzate.
  5. DURERILE DE CAP sub forma unei casti, ce pornesc de la ceafa si iradiaza in parea posterioara si superioara a craniului, putand ajunge pana la urechi. Cateodata sunt insotite de senzatia de “nisip in ochi”.
  6. Uneori, AMETELI datorate osteofitelor care – in cazul miscarilor mai accentuate – preseaza pe fasciculele vasculare cervicale, jenand fluxurile sangvine ce trebuie sa irige creierul.
  7. Rar si in cazurile avansate, TULBURARI DE INGHITIRE, datorate cresterii osteofitelor spre anterior, ceea ce conduce la jenarea sau chiar blocarea trecerii alimentelor.

 

 

Cam care ar fi sugestiile, intr-o viziune Integrativa, ce ar putea sa va ajute in combaterea SC?

 

–        Evitati pozitiile vicioase de lucru si somn.

–        Practicati gimnastica medicala pentru fortifierea musculaturii cervicale.

–        Utilizati un preparat potent ce asigura imbunatatirea mecanismelor organismului de a produce tesut cartilaginos de calitate si ce previne degenerarea rápida a celui deja format. Spre exemplu, FOLREX PLICURI este un prepart extrem de potent in acest sens https://www.farmaciaortomoleculara.ro/folrex-plicuri-x-30-plic-p40.

–        Introduceti zilnic in dieta Dvs. un amestec de ingredient antiinflamatoare ce consta in 2 linguri de https://www.farmaciaortomoleculara.ro/ulei-virgin-de-in-de-prima-presare-la-rece-raw-food-bio-naturgreen-250ml-p855 + 1 lingurita de https://www.farmaciaortomoleculara.ro/pulbere-de-curcuma-bio-lebensbaum-50g-p349

 

 

Surse: medisite.fr , farmaciaortomoleculara.ro , sanatateatv.ro , coloanamedicala.ro (foto)

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.