Sucul obtinut prin presarea la rece a ierbii de orz verde incoltit este considerat un “medicament” sau un super-aliment?! – 18.08.2014

Sucul obtinut prin presarea la rece a ierbii de orz verde incoltit este considerat un "medicament" sau un super-aliment?! - 18.08.2014

Frunzulitele ierbii verzi de orz contin vitaminele din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B12), alte vitamine (E si C) și o mare cantitate de Fe, Ca, Mn, Mg, K, Mo, Zn, Cu dar si alti fitonutrienti secundari foarte valorosi precum bioflavonoidele, polizaharidele, polipeptide și clorofila.

Aceasta compozitie biochimica a plantei verzi ii confera un efect curativ de exceptie. Comparativ cu alte plante, iarba de orzul verde contine:

·        de 250 ori mai multa provitamina A decat salata verde.

·        de 25 ori mai mult potasiu decat bananele.

·        de 11 ori mai mult calciu si de 23 de ori mai multa biotina decat laptele.

·        de 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele.

·        de 10 ori mai multa vitamina B1 decat spanacul

·        este printre cele mai bogate alimente in SOD (Superoxid Dismutaza) – un antioxidant endogen.

Sucul de orz verde este utilizat cu succes ca remediu principal sau ca adjuvant (in bolile grave) în afectiuni precum: stomatita, anorexie, gastrita, ulcer, pancreatita (adjuvant), colita, hepatita virala, adjuvant în ciroza, colecistita, cardiopatie ischemica, ateroscleroza cerebrala, infarct miocardic, hiper și hipotensiune arteriala, hemoroizi, ulcere varicoase,tromboflebite, retard psiho-motor, neurastenie, insomnie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie faciala, diabet, obezitate, anemie, carente de minerale si vitamine, bronsita, astm bronsic, TBC pulmonar, gripa, viroza pulmonara, rinită alergica, cancer cu diferite localizari; in aceste cazuri sucul de orz verde este doar un adjuvant pretios care va completa tratamentul dietoterapeutic și fitoterapeutic adecvat, hiper si hipotiroidie; pentru aceste tulburari se va asocia cu dietoterapie și folosirea suplimentara a unor plante medicinale, artrita , reumatism articular acut, lombo-sciatica, acnee, pistrui, dermatita, eczeme; in cazul bolilor de piele se poate aplica sucul proaspat si extern, prin tamponarea zonelor afectate., sterilitate, impotenta, afectiuni oculare.

Sursa: vegis.ro

 

Comentariile noastre: Sucul de iarba de orz verde incoltit este intr-adevar unul dintre cele mai complexe alimente. Rivalizeaza ca si compozitie cu cel de grau verde incoltit, ambele fiind depasite doar de sucul obtinut prin presarea la rece a algei spirulina. Cele relatate mai sus sunt de luat in consideratie cu unele mici exceptii! De comentat ar fi urmatoarele aspecte:

1.      portia unanim acceptata ar fi de 60 ml din astfel de suc de 1 – 3 ori/zi in functie de gravitatea patologiei si statusul pacientului.

2.      dintre multiplele preparate existente, cele mai eficiente sunt sucurile presate la rece din iarba verde de orz aflat la momentul conexiunii. Sucurile sunt de preferat deoarece celelalte preparate (ex. pulberea liofilizata, plantele ca atare, etc.) contin multa celuloza care are capacitatea de a lega si mentine multi micronutrienti si nutrienti in tubul digestiv, ingreunandu-le absorbtia.

3.      conform dr. Albu Horatiu si a multor oncologi preocupati de dietetica pacientilor lor, la pacientii cu cancer (si mai ales pe perioada chimio- si radioterapiei) nu ar fi de dorit administrarea de cantitati importante de compusi antioxidanti si in special endogeni (in care sucul de orz verde incoltit este foarte bogat). Exceptie o fac polifenolii (si mai ales Epigalocatechin 3 Galate-ul din ceaiul verde veritabil) si vitamina C, care – in anumite conditii specifice celulei canceroase – se transforma din antioxidanti in compusi pro-oxidativi!

Pe piata exista mai multe preparate dintre care – pe departe – cel mai inalt calitativ este BIO RABENHORST Suc de Orz Verde Incoltit Bio BARLEYGRASS (125 si 750ml). Cate 125ml din acest preparat aduce cate 60ml de suc de orz verde incoltit. Compozitia preparatului este compexa: suc obtinut prin presare la rece din Orz Verde Incoltit (45%), Mere, Agava, Piure de Mango (8%) si Extract de Ceai African Rooibos (0,1%) toate provenite din Agricultura Organica.

 

Atentie! Textele publicate pe acest site sunt proprietatea A&A Naturomedica Bio-dietetic Group srl. si nu pot fi reproduse, transmise, distribuite, publicate, integral sau partial fara acordul scris al detinatorului acestui site.

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.