Uleiul de cocos… intre mit, dorinta si adevar

Uleiul de cocos... intre mit, dorinta si adevar

 

Si…ultimul, dar nu cel de pe urma punct forte: EFECTUL AFRODISIAC!

 

Multi dintre barbatii rafinati spun ca ”nimic nu egaleaza superba mireasma a unei femei frumoase care si-a rasfatat pielea cu ulei de argan sau de cocos!”. Evident, dupa cum vedeti si probabil bine cunosteti, pana si aici domnii au preferintele lor…

 

Incercati asa, dragele mele!

 

 

 

 

 

 

Uleiul de cocos… intre mit, dorinta si adevar

 

 

 

 

     “Uite, – imi spunea sotul meu prin 2007, – in máximum 5 ani, cateva alimente vor deveni extrem de mediatízate datorita proprietatilor lor nou descoperite. Si vei vedea ca si medicii vor invata incet-incet sa le utilizeze. Este vorba de ceaiul verde, sucul de rodie, scortisoara de Ceylon (nu Cassia), pulberea de cúrcuma, uleiul nerafinat de in si cel de cocos. Cauta-ti de pe acum cei mai calitativi furnizori si cultiva-i!”. Ca o femeie ascultatoare, asa am facut…

 
 Acum, multe persoane din domeniu (medici, nutritionisti, dieteticieni, cosmetologi) au descoperit uleiul de cocos si-i aduc elogii. Asa am sa fac si eu dar dintr-o postura putin mai diferita, ce coroboreaza alte trei atribute: femeie, importator al uleiurilor de cocos native/ extreavirgine de la doi dintre cei mai galonati producatori europeni de alimente bio-dietetice si – ultima – cea de sotie a sotului meu, domn ce are capabilitatea de a-mi pune la dispozitie o ampla bibliografie extrem de tintita pe subiectul meu actual de interés. Evident, din aceasta inraurire voi alege in mod deosebit acele informatii ce ne pot ajuta noua, femeilor.
 

 

 

Multi cred – iar ideea este bine “sustinuta” – cum ca uleiurile virgine de cocos trebuie sa fie destul de scumpe. Insa, chiar de la inceput va spun ca – si aceasta intr-o foarte mare cunostiinta de cauza – chiar si cele mai bune uleiuri de acest fel (Ex. https://www.farmaciaortomoleculara.ro/ulei-extravirgin-de-nuca-de-cocos-bio-vitaquell-200g-p525 , https://www.farmaciaortomoleculara.ro/ulei-virgin-de-nuca-de-cocos-de-prima-presare-la-rece-raw-food-bio-naturgreen-400g-p1328) pot fi gasite la circa 10 – 12 lei per 100g. Virgine si Extravirgine, Row, ba chiar si provenite din Agricultura Certificata Organic… Asa ca nu este neaparat necesar sa cheltuiti o mica avere pentru a beneficia de ce este mai bun in domeniu si sa descoperiti adevarurile despre uleiurile veritabile de cocos.
 
Prin acest articol, asta vreau: sa va pun la dispozitie informatiile care v-ar ajuta mult sa o faceti!
 
Dar de ce se scrie atat de mult despre uleiul de cocos? Sunt doar mituri, manevre comerciale iar de fapt el este doar un produs asa mai exotic, mai sofisticat si cu únele proprietati cosmetice si afrodisiace care ne cam poate suci mintile? Doar atat? Sau e ceva mai mult?
 
Si iarasi la studiu! Si iarasi la fisa tehnica a unuia dintre cele mai bune uleiuri de cocos existente acum pe piata europeana (al germanilor Fauser Vitaquell Gmbh din Hamburg)! Si iarasi la baza bibliográfica a sotului meu…si ce concluzie trag?!
 
DOAMNELOR, ULEIUL EXTRAVIRGIN DE COCOS ESTE PRINTRE PUTINELE ALIMENTE CARE, INTRADEVAR, SE POT DENUMI SUPERALIMENTE!
 
Si aceasta si pentru ca poarta o combinatie única de acizi grasi care pot influenta profund si pe mai multe planuri sanatatea si frumusetea oamenilor dar si statusul sufletesc si stima de sine a noastra, a femeilor.
 
Desi este una dintre sursele vegetale cele mai bogate in grasimi satúrate (dezagreeate de multi dintre medici), faptul cum ca ar participa la “infundarea” arterelor pare deja sa fi trecut in randul legendelor finalului trecut de secol. Printre aceste grasimi, uleiul nerafinat decocos contine o cantitate extem de mare de TCM (Trigliceride cu Catena Medie), molecule mai scurte de grasime saturata care se absorb usor din tubul digestiv fara a avea nevoie de o secretie bilio-pancreatica importanta… Citind aceasta acum, imi si explic si de ce vad aceste uleiuri introduse de foarte multi ani intre “aliméntele obligatorii” din diétele de nutritie ortomoleculara ale sotului meu prescrise pacientilor care au suferit de pancreatite… Si culmea, medicii le interzic acestora grasimile!
 
Mai mult, inteleg ca tóate aceste TCM sunt o sursa energetica extrem de facila pentru organism, fiind usor transformate in corpi cetonici care sunt din ce in ce mai bine vazuti in dietética pacientilor cu afectari neurologice si psihiatrice, printre care si epilepsia si Alzheimerul.
 
Tot acesti corpi cetonici proveniti din grasimile aduse de uleiul extravirgin de cocos SCAD APETITUL. Un studiu ne arata ca utilizand la micul dejun si TCM (ulei de cocos) vom manca mai putine calorii la pranz. Si sunt multe observatiile si studiile clinice care arata ca acizii grasi din uleiul de cocos pot reduce semnificativ pofta de mancare de-a lungul zilei si pot conduce astfel la reducerea importanta a greutatii corporale pe termen lung.
 
Tot despre uleiul extravirgin si vrigin de cocos am mai citit ca:
 
Prin continutul imens (aproape de 50%) de acid lauric (ce se transforma prin digestie in monolaurina), uleiurile veritabile de cocos au importante veleitati antivirale, antimicrobiene si antifungice. Acestea sunt foarte bine demonstrate pentru Stafilococul auriu, Candida albicans si pentru bacteriile responsabile de acnee. Ba chiar in India, medicii dermatologi folosesc usual mixtura 1:1 dintre uleiul de cocos si pulberea de ghimbir (Ex. https://www.farmaciaortomoleculara.ro/pulbere-de-ghimbir-bio-lebensbaum-40g-p340 ) ca si unul dintre cele mai bune si la indemana antiacneeice. Si fara efecte secundare…
 
Tot acel acid lauric, fapt demonstrat cel putin in cazul culturilor celulare, are efect letal pe celulele cancerului de colon uman.
 
Corpii cetonici proveniti din utilizarea energogenetica a TCM (Trigliceridelor cu Catena Medie) folosite in cadrul modelelor dietetice Low Carb par sa reduca cu mult convulsiile copiilor cu epilepsie. Acesti corpi cetonici aduc si o imbunatatire imediata a pacientilor cu forme usoare si moderate de maladie Alzheimer deoarece par a furniza o energie extrem de facila zonelor cerebrale ce nu mai pot folosi eficient glucoza.
 
Uleiul virgin de cocos imbunatateste colesterolul si scade riscul de boli cardiovasculare. Astfel, conform mai multor studii observationale, populatiile care au in dieta zilnica cantitati constante si importante de ulei de cocos au o viata mai lunga si – culmea – o sanatate cardio-vasculara de exceptie.
 
Cel putin pentru noi, sexul frumos, exista studii care ne arata cum ca introducerea a cate 30 ml ( 3 linguri) de ulei extravirgin de cocos dimineata la micul dejun, conduce in circa 3 luni la reducerea semnificativa a IMC (Indicelui de Masa Corporala) si a circumferintei taliei.
 
 
Ei,ei…atatea si atatea despre un ulei! Ia sa trecem acum la lucrurile cu adevarat ultraserioase si extrem de importante pentru noi, doamnele!
 
Doamnelor si domnisoarelor, uleiul extravirgin de cocos imbunatateste rapid sanatatea si aspectul pielii, parului si unghiilor! Mai este si o bariera naturala importanta pentru radiatiile ultraviolete blocandu-le intr-o proportie de cel putin 20% si participand astfel la mentinerea tineretii, elasticitatii si suavitatii pielii si la profilaxia cancerelor ce ar putea-o afecta.
 
Daca utilizati seara uleiul de cocos ca si o apa de gura, o sa constatati destul de rapid imbunatatirea aspectului si sanatatii buzelor, dintilor si a gurii precum si indepartarea respiratiei greu mirositoare, acolo unde este cazul!
 
Si…ultimul, dar un cel de pe urma punct forte: EFECTUL AFRODISIAC!
Multi barbati rafinati spun ca ”nimic nu egaleaza superba mireasma a unei femei frumoase care si-a rasfatat pielea cu ulei de argan sau de cocos!”. Evident, dupa cum vedeti si probabil bine cunosteti, pana si aici domnii au preferintele lor…
Incercati asa, dragele mele!Smile
 
by Elena

 

 

 © Farmacia Ortomoleculara. Acest articol este proprietatea A&A NATUROMEDICA BIO-DIETETIC GROUP SRL si va este prezentat de www.farmaciaortomoleculara.ro . Articolul poate fi reprodus sau postat de catre Dvs. atata vreme cat aceasta se face netrunchiat, afisand-se integral link-urile si denumirea site-ului nostru.

 

 

 

Am J Clin Nutr ajcn.27725. Meta-analysis of prospective cohort studies evaluating the association of saturated fat with cardiovascular disease. Patty W Siri-Tarino et al.
Am J Clin Nutr vol. 34 no. 8 1552-1561. Cholesterol, coconuts, and diet on Polynesian atolls: a natural experiment: the Pukapuka and Tokelau island studies.I A Prior et al.
J Intern Med. 1993 Mar;233(3):269-75. Apparent absence of stroke and ischaemic heart disease in a traditional Melanesian island: a clinical study in Kitava. Lindeberg Set al.
Am J Clin Nutr. 1986 Nov;44(5):630-4. Thermic effect of medium-chain and long-chain triglycerides in man. Seaton TB et al
Am J Clin Nutr. 1991 May;53(5):1130-3. Postprandial thermogenesis in lean and obese subjects after meals supplemented with medium-chain and long-chain triglycerides. Scalfi L et al.
Antimicrob Agents Chemother. 1972 Jul; 2(1): 23–28. PMCID: PMC444260. Fatty Acids and Derivatives as Antimicrobial Agents. Jon J. Kabara et al.
J Bacteriol. 2000 May;182(9):2668-71. Equivalence of lauric acid and glycerol monolaurate as inhibitors of signal transduction in Staphylococcus aureus. Ruzin A et al.
J Med Food. 2007 Jun;10(2):384-7. In vitro antimicrobial properties of coconut oil on Candida species in Ibadan, Nigeria. Ogbolu DO et al.
Obesity (Silver Spring). 2007 Jan;15(1):182-7.The effects of a low-carbohydrate ketogenic diet and a low-fat diet on mood, hunger, and other self-reported symptoms. McClernon FJ et. al.
Int J Obes Relat Metab Disord. 1996 May;20(5):435-44.Covert manipulation of the ratio of medium- to long-chain triglycerides in isoenergetically dense diets: effect on food intake in ad libitum feeding men.
Stubbs RJ et. al.
Am J Clin Nutr. 1998 Aug;68(2):226-34. Influence of medium-chain and long-chain triacylglycerols on the control of food intake in men. Van Wymelbeke V et. al.
The Lancet Neurology. DOI: http://dx.doi.org/10.1016/S1474-4422(08)70092-9. The ketogenic diet for the treatment of childhood epilepsy: a randomised controlled trial. Elizabeth G Neal et al.
J Nutr. 1977 Dec;107(12):2206-12.Ketogenicity of soybean oil, coconut oil and their respective fatty acids for the chick. Young SJ et al.
Epilepsia. 2008 Nov;49 Suppl 8:33-6. doi: 10.1111/j.1528-1167.2008.01830.x. Medium-chain triglyceride (MCT) ketogenic therapy. Liu YM et al.
Am J Clin Nutr May 2003  vol. 77 no. 5 1146-1155. Effects of dietary fatty acids and carbohydrates on the ratio of serum total to HDL cholesterol and on serum lipids and apolipoproteins: a meta-analysis of 60 controlled trials.  Ronald P Mensink et al.
Am J Clin Nutr May 1998  vol. 67 no. 5 828-836. Change in dietary saturated fat intake is correlated with change in mass of large low-density-lipoprotein particles in men. D M Dreon et al.
Lipids. 2009 Jul;44(7):593-601. doi: 10.1007/s11745-009-3306-6. Epub 2009 May 13. Effects of dietary coconut oil on the biochemical and anthropometric profiles of women presenting abdominal obesity. Assunção ML et al.
Clin Biochem. 2004 Sep;37(9):830-5. Beneficial effects of virgin coconut oil on lipid parameters and in vitro LDL oxidation. Nevin KG et al.
ESPEN JOURNAL February 2008Volume 3, Issue 1, Pages e1–e8 . Influence of virgin coconut oil on blood coagulation factors, lipid levels and LDL oxidation in cholesterol fed Sprague–Dawley rats. K.G. Nevin et al.
Dermatitis. 2004 Sep;15(3):109-16. A randomized double-blind controlled trial comparing extra virgin coconut oil with mineral oil as a moisturizer for mild to moderate xerosis. Agero AL et al.
J Cosmet Sci. 2003 Mar-Apr;54(2):175-92. Effect of mineral oil, sunflower oil, and coconut oil on prevention of hair damage. Rele AS et al.
Journal of Indian Society of Pedodontics and Preventive Dentistry2008  |  Volume : 26  |  Issue : 1  |  Page : 12-17. Effect of oil pulling on Streptococcus mutans count in plaque and saliva using Dentocult SM Strip mutans test: A randomized, controlled, triple-blind study. S Asokan et al.
Journal of Indian Society of Pedodontics and Preventive Dentistry 2011  |  Volume : 29  |  Issue : 2  |  Page : 90-94.Effect of oil pulling on halitosis and microorganisms causing halitosis: A randomized controlled pilot trial. Sharath Asokan et al.
BMC Neurosci. 2008; 9(Suppl 2): S16.. Published online 2008 Dec 3. doi:  10.1186/1471-2202-9-S2-S16. PMCID: PMC2604900 Hypometabolism as a therapeutic target in Alzheimer’s disease.Lauren C Costantini et al.
Neurobiol Aging. 2004 Mar;25(3):311-4. Effects of beta-hydroxybutyrate on cognition in memory-impaired adults. Reger MA et al.
Nutrition & Metabolism. Published: 10 August 2009 Nutrition & Metabolism 2009, 6:31 doi:10.1186/1743-7075-6-31 . Study of the ketogenic agent AC-1202 in mild to moderate Alzheimer’s disease: a randomized, double-blind, placebo-controlled, multicenter trial. Samuel T Henderson et al.
Neurotherapeutics .Volume 5, Issue 3, July 2008, Pages 470–480. Ketone Bodies as a Therapeutic for Alzheimer’s Disease. Samuel T. Henderson et al.
ISRN Pharmacol. 2011; 2011: 949686.. Published online 2011 Mar 15. doi:  10.5402/2011/949686. PMCID: PMC3226242. An Open-Label Pilot Study to Assess the Efficacy and Safety of Virgin Coconut Oil in Reducing Visceral Adiposity. Kai Ming Liau et al.
Vitaquell.de , naturgreen.es , sigina.ro , farmaciaortomoleculara.ro , vacabomb.com (foto) .
 

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.