Viremie pentru Virusul Hepatic C nedetectabila dupa doi ani de tratament cu VIUSID

Viremie pentru Virusul Hepatic C nedetectabila dupa doi ani de tratament cu VIUSID

O prezentare de caz facuta in iunie 2010 de catre Doamna Doctor Zbanca Viorica – Medic Primar Boli Infectioase, Sef Sectie Boli Infectioase la Spitalul Mavromati Botosani. Aceasta prezentare documenteaza evolutia clinica, biologica si virusologica a unei paciente cu HEPATITA CRONICA CU VIRUS C a carei Viremie (Incarcatura Virala) a devenit NEDETECTABILA in urma unei monoterapii de doi ani cu preparatul ortomolecular VIUSID. Este un bun exemplu al beneficiilor aduse de acest preparat nutritional special, antiviral, imunomodulator si inductor de interferon chiar si in lipsa unei diete ortomoleculare special adaptate cazului respectiv.

Dr. Albu Horatiu

ATENȚIONĂRI!

Acest material cuprinde rezultatele unor observații clinice medicale și e destinat în exclusivitate informării persoanelor cu studii de profil (medici și farmaciști). Daca NU FACEȚI PARTE DIN ACEASTĂ CATEGORIE, vă rugăm să nu recurgeți la lecturarea informațiilor de mai jos!

Această lucrare este proprietatea Catalysis SRL, Reprezentanță în Romania a Laboratorios Catalysis s.l, – Madrid. Toate drepturile sunt rezervate! Este interzisă publicarea sau reproducerea integrală sau parțială, sub oricare formă (electronică, mecanică, fotocopiere, etc.), precum și transmiterea oricăror părți din acestă lucrare fără acordul proprietarului!

RNA – VHC nedetectabil dupa 2 ani de monoterapie cu VIUSID

 PREZENRARE DE CAZ – iunie 2010

    Voi prezenta cazul unei paciente, mai veche cunostiinta a Sectiei Noastre, suferinda de Hepatita Cronica cu Virus C. Este vorba de C.O de 59 ani, de sex feminin, ce are diagnosticul confirmat de Hepatita Cronica cu VHC din anul 1998, pana atunci stiindu-se, de aproximativ 10 ani, cu hepatita cronica post-hepatitica non A – non B survenita dupa o interventie chirurgicala pentru o hernie inghinala strangulata. In toata aceasta perioada a urmat tratament igieno-dietetic clasic, hepatoprotectoare si aminoacizi esentiali cu evolutie clinica oarecum stationara si cu probe hepatice moderat modificate.

    In anul 2008, ARN-VHC-ul – incarcatura virala – efectuata indica valoarea de 1.260.000 ui/ml, Ac anti HCV intens pozitivi, TGP = 93ui, gammaglobulina = 2,30 g%0, Nr. Trombocite = 98.000/ mmc. Echografia abdominala evidentia o hepatomegalie moderata, cu ficat neomogen, structura microgranulara, LDH = 15cm, LSH = 9cm, Vena Porta cu calibru normal si splina globuloasa. Pacienta refuza Punctia Biopsie Hepatica si indicatia de terapie duala cu IFN+RIBA (Interferon + Ribavirina) mai ales ca prezenta, de un numar bun de ani si un Sindrom Depresiv usor, ceea ce reprezinta un factor ce contraindica acest tratament. Accepta insa la recomandarea si la insistenta noastra terapia cu VIUSID 3 plicuri/zi, dupa mesele principale timp de 1 an.

    Dupa un an de trarament cu VIUSID starea generala s-a imbunatatit mult, Incarcatura Virala ARN – VHC a devenit 300 ui/ ml (Nota Adm. web-site: de la 1.260.000 ui/ml in urma cu un an), TGP = 9ui, , Nr. Trombocite = 158.000/ mmc, γ-globulina = 1,80 g %0, cu un Raport A/g = 1,02. A urmat inca un an, al doilea, de tratament cu VIUSID 3 plicuri/ zi.

     La 2 ani de la inceperea terapiei cu cu VIUSID, viremia ARN-VHC a devenit NEDETECTABILA, testele de hepatocitoliza si de inflamatie mezenchimala s-au normalizat, starea generala, tonusul psihic s-au imbunatatit mult iar pacienta nu au necesitat asocierea altei medicatii cum ar fi vitaminele sau aminoacizii esentiali. 

    Pacienta urmeaza si acum, in al treilea an de la initierea tratamentului, administrarea VIUSID-ului in doza de 2 plicuri/ zi, ca si tratament de intretinere. Viremia ARN-VHC se mentine NEDETECTABILA si in prezent, probele hepatice fiind normale iar echografia indicand un aspect al ficatului, al Venei Porte si al splinei foarte bun. In toata perioada de tratament cu VIUSID pacienta nu a mai prezentat decompensari ale Sindromului Depresiv.

Urmeaza sa va tinem la curent cu evolutia anuala a pacientei noastre.

Dr. ZBANCĂ VIORICA – Medic primar boli infecțioase

Sef Secție Boli Infecțioase la Spitalul Judetean Mavromati Botosani

 

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.