VIUSID-ul – o noua speranta in reducerea fibrozei hepatice?

VIUSID-ul - o noua speranta in reducerea fibrozei hepatice?

O prezentare de caz facuta in februarie 2011 de catre Doamna Doctor Nastase Mihaela-Raluca – Medic Primar Boli Infectioase de la Institutul de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals” din Bucuresti. Aceasta prezentare documenteaza scaderea importanta a fibrozei hepatice la o pacienta cu HEPATITA CRONICA CU VIRUS C, non-respondera la terapia cu interferon si care a beneficiat de administrarea pe termen lung a preparatului ortomolecular VIUSID. Este un bun exemplu al beneficiilor aduse de acest preparat nutritional special, antiviral, imunomodulator si inductor de interferon (chiar si in lipsa unei diete ortomoleculare special adaptate cazului respectiv.) la pacientii care nu au raspuns la terapia antivirala cu interferon.

Dr. Albu Horatiu

ATENȚIONĂRI!

Acest material cuprinde rezultatele unor observații clinice medicale și e destinat în exclusivitate informării persoanelor cu studii de profil (medici și farmaciști). Daca NU FACEȚI PARTE DIN ACEASTĂ CATEGORIE, vă rugăm să nu recurgeți la lecturarea informațiilor de mai jos!

Această lucrare este proprietatea Catalysis SRL, Reprezentanță în Romania a Laboratorios Catalysis s.l, – Madrid. Toate drepturile sunt rezervate!  Este interzisă publicarea sau reproducerea integrală sau parțială, sub oricare formă (electronică, mecanică, fotocopiere, etc.), precum și transmiterea oricăror părți din acestă lucrare fără acordul proprietarului!

PREZENTARE DE CAZ – februarie 2011 

VIUSID-ul – o noua speranta in reducerea fibrozei hepatice?

 

Dr. NASTASE MIHAELA-RALUCA – Medic Primar Boli Infectioase

 Institutul de Boli Infectioase”Prof. Dr. Matei Bals” Bucharest/ Romania

    

     Pacienta C. M. in varsta de 68 ani, cunoscuta clinicii noastre cu Hepatita Cronica cu Virus Hepatic C din 2002, prezenta la luarea in evidenta urmatorul bilant clinic, biochimic, virusologic si histopatologic:

        Hepatomegalie cu Ø PH = 15 cm, ficat de consistente crescuta.

        Hepatocitoliza: TGP de 2,5 ori mai mari decat valorile maxime normale.

        Ac VHC (+).

        Incarcatura Virala: RNA-VHC 2.265.000 ui/ml.

        Punctia Biopsie Hepatica: ANI 2, F3 scor Metavir.

S-a initiat terapia antivirala cu INTERFERON 3Mu x 3ori/ saptamana si RIBAVIRINA 1g/ zi timp de 12 luni, cu RSV (Raspuns Virusologic Sustinut) la 6 luni de la terminarea terapiei antivirale. 

     Viremia la 1 an de la terminarea terapiei antivirale a evidentita recaderea: RNA-VHC 269.000 ui/ml, motiv pentru care s-a solicitat si s-a obtinut reluarea terapiei antivirale cu PEGINTERFERON si RIBAVIRINA. Desi la 12 saptamani de la reinstituirea tratamentului viremia a fost nedetectabila, dupa 5,5 luni a fost necesara intreruperea tratamentului din cauza reactiilor adverse instalate progresiv:

        Trombocitopenie severa (<50.000/mmc).

        Anemie (Hb= 8,9 g%).

        Hipotensiune arteriala ortostatica.

        Polineuropatie senzitiva.

        Hipertiroidie.

        Sindrom depresiv-anxios. 

     Din momentul sistarii terapiei antivirale (anul 2006), in conditiile numeroaselor afectiuni secundare terapiei cu interferon s-a recomandat un tratament intensiv cu VIUSID 3 plicuri/ zi, asociat medicatiei recomandate de neurolog, endocrinolog, cardiolog.

    Pacienta a fost monitorizata clinic, biochimic si virusologic la 6 luni. Starea generala s-a imbunatatit vizibil, Hemoleucograma a revenit la normal, TGP a oscilat intre valori normale si pana la maximum de 1,5 ori mai mari decat cele normale, TSH si FT4 s-au normalizat, tratamentul antidepresiv s-a intrerupt dupa 13 luni. Polineuropatia senzitiva a fost insa trenanta, s-au adaugat mioclonii si tremuraturi ale extremitatilor, necesitand mai multe internari in sectii de neurologie, unde in 2010 a fost diagnosticata cu Boala Parkinson. Tot in acel an este diagnosticata cu glaucom la ambii ochi. 

   Viremiile efectuate au aratat o scadere progresiva a valorilor. Astfel Incarcatura Virala a avut urmatoarea evolutie:

        185.000 ui/ml in 2008.

        110.000 ui/ml in 2009.

        52.000 ui/ml in 2010.

        1.500 ui/ml in ianuarie 2011.

In tot acest interval, din 2006 (momentul sistarii terapiei antivirale) pana acum in ianuarie 2011, pacienta a luat VIUSID 3 plicuri/ zi in primii trei ani (2006 – 2009) apoi 2 plicuri/ zi (2009-pana acum) ca si unic protectiv hepatic.

      Si mai interesanta este insa evolutia FIBROZEI HEPATICE: de la F3 la inceputul terapiei antivirale, la F2 pe Fibrotest in anul 2009 si la F1 acum, ianuarie 2011, pe Fibromax. 

Ramane de urmarit atat evolutia acestei paciente cat si inrolarea altor pacienti asemanatori sau cu fibroze hepatice nutritionale intr-un studiu personal, in masura posibilitatilor materiale ale pacientilor de a-si permite achizitionarea de VIUSID  si efectuarea periodica a viremiei si fibromax-ului. Foarte importanta consideram ca este doza de VIUSID administrata, putini pacienti permitandu-si dozele dovedit utile de 3 picuri/ zi pentru o periada lunga de timp. (Nota Administrator web-site: doza maxima de VIUSID necesara unei luni de tratament variaza ca si pret in Romania intre 100 Euro si 150 Euro)

 Dr. NASTASE MIHAELA-RALUCA 

Medic Primar Boli Infectioase

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.