Wellness Woman – plan nutritional bazal

Wellness Woman - plan nutritional bazal

Este o dieta care imbina principiile de depurare si detoxifiere anti-aging, cu cele ale imuno-nutritiei si ale dieteticii conventionale! Este diversificata si poate fi urmata timp indelungat, introdusa intr-un stil de viata tip wellness. Nu este o dieta pentru sportivi!

Atenție!

Aceasta Dieta de Nutritie Ortomoleculara este elaborata integral de Dr. Albu Horațiu. Toate drepturile sunt rezervate! Este interzisă publicarea sau reproducerea integrală sau parțială, sub oricare formă (electronică, mecanică, fotocopiere, etc.), precum și transmiterea oricăror părți din aceasta lucrare fără acordul autorului!

 

Wellness Woman – plan nutritional bazal

Aceasta este o dieta anti-aging care se potriveste in mod deosebit persoanelor de sex feminin care urmeaza un program de exercitii fizice ce le aduce un consum suplimentar de circa 300-500kcal/zi.

Este o dieta care imbina principiile de depurare si detoxifiere anti-aging, cu cele ale imuno-nutritiei si ale dieteticii conventionale! Este diversificata si poate fi urmata timp indelungat, introdusa intr-un stil de viata tip wellness. Nu este o dieta pentru sportivi!

In cadrul ei, avem doua MODULE:

1.      Modulul de DETOXIFIERE care dureaza 5 zile consecutive. Acest modul este indicat la inceperea dieteti si oricand mai doriti sa il urmati, sub rezerva ca nu trebuiesc alipite doua astfel de module.

2.      Modul de ALIMENTATIE NORMALA insa in care vom urmari un numar regulat de mese (trei), o anume repartitie a ratiei energetice pentru fiecare masa si vom incerca sa evitam alimentele care contin gluten si/sau proteine de lapte.

1.      Modulul de DETOXIFIERE!

Cum decurge Programul? L-am conceput astfel incat, in cele 5 zile, sa nu suferiti in mod suparator de foame! Ba chiar – in conditiile in care se respecta ritmicitatea celor 5 mese – foamea este aproape inexistenta! Fiecare zi de program are 5 mese (mic dejun, gustare de dimineata, pranz, gustare de dupa amiaza si cina) care sunt construite din cate 150ml din sucul corespunzator zilei respective si 2 tablete (gustarile) sau 3 tablete (mesele principale) din 3 PAULY Paine Crocanta Fara Gluten. Este cea mai eficienta varianta! In cazul in care nu doriti utilizarea acestei paini dietetice puteti folosi oricare paine feliata in echivalentul o felie = 2 tablete!…

Amanunte despre acest program gasiti pe

https://www.farmaciaortomoleculara.ro/kit_5_zile_5_in_greutate_program_bio_dietetic_de_detoxifiere-p916.html

 

2.      Modulul de ALIMENTATIE NORMALA!

Premize:

·        Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei dpdv energetic. Trebuie sa aduca 50-60% din energia totala zilnica si trebuie sa fie masa care contine GLUCIDE COMPLEXE (cu Indice Glicemic Scazut) si GRASIMI DE BUNA CALITATE (de obicei vegetale).

·        Pranzul si Cina trebuie sa fie constituite din una dintre variantele:

·        Supa (fie la parnz, fie la cina)

·        Carne slaba + multa salata verde

·        Pentru a nu retine cantitati importante de lichide in tesuturi, este de dorit sa evitati pe cat posibil alimentele care contin gluten si proteine din lapte.

Atentie! Cele mai eficiente gustari dintre mese care inhiba foamea, tonifica dar si au efecte anti-aging marcante sun reprezentate de cate 2 – 3 boabe de cacao neprajite si nefermentate (ex. BIO FLORES FARM – RAW FOOD – Boabe Neprajite si Nefermentate de Cacao)

 

Voi exemplifica facand o constructie dietetica asemanatoare celei facute pentru o indragita vedeta romana:

MIC DEJUN:

·        125-150 ml dintr-un suc de buna calitate (Ex. BIO RABENHORST Suc de Grau Verde Incoltit WEIZENGRAS sau BIO RABENHORST Suc de Orz Verde Incoltit Bio BARLEYGRASS).

·        50g dintr-o paine cat mai putin rafinata si – daca este posibil far gluten – (3 PAULY Paine Integrala de Cereale Fara Gluten, 3 PAULY Paine Fara Gluten cu Seminte si Teff)

·        1 Ou (omleta, fiert) sau 30 g de fructe oleaginoase neprajite (Ex. BIO FLORES FARM – RAW FOOD – Cips-uri din Nuca de Cajou, BIO FLORES FARM – RAW FOOD – Cips-uri din Nuca de Cocos, BIO FLORES FARM – RAW FOOD – Arahide Salbatice Amazoniene).

·        25g dintr-un pate vegetal de foarte buna calitate (Ex. BIO Vitaquell Pate cu Ierburi Aromatice Mediteraneene, BIO Vitaquell Pate din Migdale si Morcov).

·        ½ Rosie, ½ Ardei Gras cu ulei de masline de buna calitate.

·        O portie (250ml) de lapte de migdale (Ex. BIO EcoMil Lapte de Migdale, Neindulcit, Hipocaloric, BIO EcoMil Lapte Praf din Migdale cu Calciu Marin Organic)

PRANZ/ CINA (de preferat PRANZUL in zilele la care mergeti la sala si CINA in cele in care NU mergeti la sala). Vom urma asa numitul model nipon, de supa de pranz:

·        O portie de circa 300 – 500ml de supa vegetala fie preparata acasa/ restaurant fie una dietetica special conceputa pentru birou (Ex. BIO NaturGreen Supa crema Tamariana de Hribi si Shiitake, BIO NaturGreen Supa crema de Morcovi si Migdale).

CINA/ PRANZUL (de preferat CINA in zilele la care mergeti la sala si PRANZUL in cele in care NU mergeti la sala) – deci inversat fata de punctul anterior.

·        O portie de carne slaba (aproximativ 100g carne gatita pentru fiecare 25kg ale Dvs iar daca este peste slab, aproximativ 150g pentru fiecare 25kg ale Dvs). Fripta, gratar, fiarta – NU PRAJITA.

·        Salata verde cca 300g. Poate sa contina salata verde, laptuca, untisor, papadie, rucola, germeni de alfalfa, de brocoli, de ridichii (toate existente in raioanele specializate de la supermarket-uri). Puteti adauga 1-2 linguri de ulei de masline, cateva boabe de nuci cajou neprajite si 1 – 2 lingurite de seminte de rodie de foarte buna calitate (Ex. BIO FLORES FARM – RAW FOOD – Cips-uri din Nuca de Cajou, BIO FLORES FARM Seminte de Rodie)

Nota

Exemplele de produse (denumirile comerciale) pe care le dau de-a lungul consultatiei sunt de cea mai inalta calitate posibila. Datorita profilului educational si financiar al pacientilor mei, prescriu preparatele (alimentele, alimentele functionale si dietetice, suplimentele nutritionale, dermato-cosmeticele si dermato-igienicele) de cea mai inalta calitate disponibila actualmente la nivel mondial. Daca – din motive financiare, religioase sau de comoditate – preferati unele de o alta calitate, va rog sa le alegeti pe acelea cat mai apropiate ca si proprietati de cele prescrise de mine.

 

Pentru a facilita informarea, orientarea si aprovizionarea Dvs. cu produsele de acest fel, am dezvoltat de-a lungul timpului o foarte buna colaborare cu cel mai important depozit specializat in importul si distributia preparatelor bio si dietetice High Class.

La indicatiile mele, ei au reusit sa selectioneze si sa importe cam tot ceea ce este necesar demersului nostru comun. Bineinteles, la cele mai inalte standarde de calitate si cu preturi intru-totul rezonabile! Va pun la dispozitie contactele pentru magazinul lor on line: www.farmaciaortomoleculara.ro, office@farmaciaortomoleculara.ro , 021 667 82 72 sau 0721 328 509.

Dr. Albu Horatiu

Presedintele Societatii Romane de Medicina Ortomoleculara

Mast. in Genetica Moleculara del Cancer – CNIO

(Centro Nacional de Investigaciones Oncologicas/ European Scool of Oncology) y CEB (Centro de Estudios Biosanitarios) – Madrid

Specialist B.I si M.F

Asesor Cientifico en Departamento Cientifico – Laboratorios Catálysis s.l, Madrid

Specialitati Medicina Adjuvantnta si Complementara: Nutritie Ortomoleculara, Dietética Speciala, Life Style (cod 31-012 OPMCA),

Agenti Antioxidanti (cod 11-011 OPMCA), Terapii pt. cresterea imunitatii (cod 13-012 OPMCA), Megavitamine (cod 35-014 OPMCA),

Suplimente Nutritionale (cod 38-014 OPMCA) – Clasificare O.M.S.(Legea 118/2007)

Membru al Ordinului Practicienilor de Medicina Complementara / Alternativa din Romania.

0722 200 657 ; dr.albu@naturomedica.ro; www.naturomedica.ro

 

 

 

Bibliografie Selectiva

Imunoslabirea: scaderea in greutate tinand seama de intolerantele noastre alimentare si de controlul glicemie. Dominique Rueff. Bucuresti – Ed. Spandugino, 2013.

Mai mult decat vindecarea. Dominique Rueff. Bucuresti – Ed. Spandugino, 2013.

Immunonutricion, se nourrir selon son immunite. Dominique Rueff, Bernard Weber, Camille Lieners, William Amzallag. Ed. Francois Xavier de Guibert, 2009.

Adevarul despre alimente, nutritie sanatoasa si diete – Ortodietoterapie. Gheorghe Mencinicopschi, Ioana Claudia Mencinicopschi, Cristina Campean. Bucuresti – Ed. Medicala, 2011.

Studiul China. Dr. T. Colin Campbell, Thomash M. Campbell II. Brasov – Ed. Adevar Divin, 2011.

Superalimente. David Wolfe. Brasov – Ed. Adevar Divin, 2012.

Indicele Glicemic. Concept-cheie in Dieta Montignac. Michel Montignac. Bucuresti – Ed. Litera International, 2009.

 The Fat Fact File. Fauser Vitaquell Research. Hamburg – Fauser Vitaquell Research 1999.

Nutritie ortomoleculara – Mic ghid de terapie micronutritionala orala. Horatiu Albu. Bucuresti – SRMO Societatea Romana de Medicina Ortomoleculara, 2008.

Tratamientos Antioxidantes – Ghia de tratamientos. Horatiu Albu. Madrid – Catalysis Research, 2009.

Antioxidants. Study and applications. Dr. A. M. Gonzalez. Madrid – Catalysis Research, 2000.

Vindecari miraculoase cu Iarba de Grau. Steve Meyerowitz. Bucuresti – Ed. Benefica, 2011.

Dieta cu Incarcatura Glicemica. Program pentru de 7 zile pentru slabire rapida. Nigel Denby. Bucuresti – Ed. Litera International, 2

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.