WEBINAR – Zincul ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și boostează sistemul imunitar

Aportul adecvat de zinc este esențial pentru menținerea integrității sistemului imunitar. Dezvoltarea și funcționarea normală a elementelor celulare ale sistemului imunitar înăscut sunt înalt dependente de zinc, dar acest micronutrient nu este total lipsit de importanță nici în răspunsurile imunitare dobândite. Prin diminuarea răspunsurilor imune înnăscute și adaptative, deficitul de zinc diminuează capacitatea organismului de a combate agenții patogeni și din acest motiv, alimentația +/- suplimentarea nutrițională trebuie să aducă – cu o oarecare toleranță – cantitățile de zinc necesare organismului respectiv.

Pe de cealaltă parte, nici dozele mari de zinc nu sunt de dorit a fi introduse (cu excepția unor cazuri punctuale) deoarece acest micronutrient este foarte dorit și de unii microbi (organismul chiar dezvoltând mecanisme de sechestrare a zincului pentru a nu-l pune la dispoziția agenților infecțioși bacterieni) cât și de celulele canceroase aflate deja în organizare tumorală.

În consecință, conform lui Fischer W. et al (Zinc and the risk for infectious disease. Annu Rev Nutr. 2004) indivizii cu deficit de zinc se confruntă cu o susceptibilitate crescută la o varietate de agenți infecțioși – mai ales virali – iar echilibrarea lor micronutrițională din acest punct de vedere, aduce beneficii semnificative. Ca atare, chiar dacă pe termen scurt (de ordinul săptămânilor) se pot administra cantități mai mari de zinc decât cele necesare zilnic, fără să ne confruntăm cu potențiale efecte secundare sau pro-prolifertive, este de dorit să avem grijă ca aportul pe termen lung să fie reprezentat de cantitățile zilnice normale, dietetice de zinc.

O abordare foarte bună, este aceea de a utiliza un comprimat pe zi dintr-un preparat care să aducă Valoarea Nutrițională de Referință de Zinc  la care s-ar mai adăuga eventualele cantități sosite pe cale alimentară. De multe ori, în Nutriție Ortomoleculară se utilizează zincul în unele combinații mai ample cu unii micronutrienți sinergici care îmbunățățesc răspunsul imun Th1 al organismului (ca de exemplu în preparatul VIUSID) fie cu alții care sprijină într-un context mai general activitatea zincului, precum ENZIME ZinSeis.

Pentru a înțelege mai bine efectele zincului în modularea imunității, poate fi utilă vizionarea acestui WEBINAR.

Echipa Farmacia Ortomoleculară

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

©2020 Farmacia Ortomoleculara. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
× WhatsApp

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.